Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - Proinvest Group, in tranzitia spre productia industriala cu zero emisii de carbon
Proinvest Group, in tranzitia spre productia industriala cu zero emisii de carbon
Hale & Structuri metalice Publicat de AG&F 15 Apr 2024 06:20
Decarbonizarea este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta in prezent economia globala, energia si procesele industriale fiind responsabile pentru 77%, respectiv 9,10% dintre emisiile de gaze cu efect de sera din UE in 2019.
 
Asumandu-si un rol activ in transformarea industriala din Romania, Proinvest Group programeaza investitii strategice pentru a-si micsora semnificativ amprenta de carbon, implementand masuri de crestere a eficientei energetice, dezvoltare de produse cu emisii reduse de CO2, modernizare si automatizare a proceselor, valorificarea deseurilor industriale si utilizarea de energie regenerabila in ciclurile sale de productie. 
 
Vasile Sandu, Directorul General al Proinvest Group, subliniaza angajamentul companiei in tranzitia spre productia industriala cu zero emisii de carbon: „Ne indreptam investitiile catre optimizarea proceselor industriale, care sunt principalele noastre surse de emisii a gazelor cu efect de sera. Ne aflam deja la a treia investitie pentru integrarea energiei regenerabile in fluxurile celor aproximativ 30 de linii de productie instalate in fabricile noastre.”
Ca mai recenta investitie implementata alaturi de Granturile SEE si Norvegiene, prin „Programul energetic din Romania”, permite companiei sa utilizeze energie regenerabila in productia industriala a panourilor termoizolante PUR, PIR si vata minerala. Doar pentru fabrica de panouri, investitia de peste jumatate de milion de euro permite diminuarea cu 258 de tone CO2 pe an a gazelor cu efect de sera.  
 
Cu aproximativ 40.000 tone de otel procesat anual, compania, specializata in furnizarea de solutii din otel pentru constructii, industrie si inginerie, dezvolta produse cu amprenta redusa de CO2,  precum panourilor termoizolante, ce contribuie la eficienta energetica a cladirilor, promovand activ decarbonizarea in sectorul de prelucrare si constructii din Romania. 
 
Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România".
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Acvatot 2019
viarom
leviatan
noark
siniat
theda mar
strabag nivel 1
rigips
CDS
MAKITA
Ubitech
konsent
concelex
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander