Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
PAGINA PERSONALIZATA


BOG'ART SRL

BOG'ART SRL

Adresa: Str. Ion Brezoianu nr. 27, Bucuresti, S1
Telefon: 021/310.32.38
Fax: 021/310.32.83
E-mail: office@bogart.ro
Web site: www.bogart.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Instalatii de apa si HVAC
Descriere activitate
Executie constructii civile si industriale, "turn key" - structura, arhitectura, finisaje speciale, instalatii.
Prezentare companie/institutie
BOG'ART mizeaza pe incasari de peste 130 milioane de euro, in 2015
 
 
 
 
 
 
Sorin Greu (45 de ani)
Functia/Firma: director general, Bog'Art;
Experienta profesionala: 20 de ani in domeniul constructiilor.
 
Compania Bog'Art, lider al pietei de constructii din Romania, estimeaza o stabilizare a cifrei de afaceri din 2015 la nivelul de 130 milioane de euro, inregistrat anul trecut. Structura centrului comercial Mega Mall din Bucuresti, constructia mall-ului Coresi - Brasov, precum si lucrarile executate la centrul de afaceri Bucharest One (realizat pe amplasamentului fostului sediu Porsche Romania) sunt doar cateva dintre lucrarile care au generat cresterea de peste 45% a cifrei de afaceri aferente anului 2014. Veniturile companiei s-au majorat, astfel, de la putin peste 90 milioane de euro in 2013, la 130,5 milioane de euro in 2014, in conditiile in care profitul net al societatii s-a dublat la un milion de euro, la finele anului trecut.
 
- Care sunt premisele ce vor determina stabilizarea activitatii din acest an?
- Mentinerea cifrei de afaceri la nivelul de peste 130 milioane de euro, previzionata pentru acest an, este datorata increderii acordate de catre investitori, incheierii unor contracte noi pe parcursul anului 2014, precum si inceperii in forta, in 2015, a unor proiecte-etalon in Romania. Printre cele mai mari proiecte la care lucram se afla cladirile de birouri Bucharest One (al carei termen de finalizare este stabilit la finele acestui an) si E-On Targu Mures (ce va fi definitivat in august 2015). Mai putem mentiona recent-incheiatele lucrari: structura de rezistenta a centrului comercial Mega Mall, Coresi Shopping Center Brasov si Auchan Drumul Taberei.
- Care sunt principalele obiective stabilite pentru anul curent?
- Datorita faptului ca proiectele industriale si logistice se afla pe un trend crescator, urmarim dezvoltarea portofoliului pe acest segment, avand deja o experienta considerabila recunoscuta in acest domeniu si un departament specializat. Totodata, extinderea companiei in alte tari este si va fi mereu in atentia managementului, in ultimii ani avand demersuri initiate in cateva tari din zona Golfului (Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudita, Irak).
- Cum credeti ca se va dezvolta piata constructiilor pe termen scurt si mediu?
- Anul acesta se va finaliza majoritatea cladirilor de birouri deja incepute, generand crestere pe acest segment, urmand insa ca sectorul sa stagneze in 2016. Vor lua amploare, insa, constructiile rezidentiale, evolutia din domeniu urmand a fi vizibila abia anul viitor. In ceea ce priveste executia de centre comerciale, putem spune ca, la fel ca in cazul cladirilor de birouri, anul acesta se observa o crestere semnificativa, urmand ca din 2016 activitatea specifica sa se tempereze. De asemenea, constructiile industriale si logistice se vor afla pe un trend ascendent in toata tara. Cu privire la investitiile publice, ne este greu sa ne pronuntam, avand in vedere faptul ca nu suntem angrenati in astfel de proiecte, lucrand, cu precadere, pentru clienti privati. Motorul economiei va fi totusi, cu siguranta, sectorul public, volumele fiind mult mai mari in constructia de autostrazi, cai ferate, drumuri si poduri.
BOG'ART relies on more than 130 million euro in 2015
Bog'Art - leader of the Romanian construction market - estimates a stabilization of turnover of 2015, at the level of 130 million euro, which was recorded during last year. The main projects which have generated a growth of over 45% in 2014 were the structure of Mega Mall shopping center in Bucharest, the construction of the mall Coresi - Brasov and business center Bucharest One (placed in the area of the former headquarters of Porsche Romania). The company's revenue increased from over 90 million in 2013 to 130.5 million euro in 2014, while the company's net profit doubled, reaching a million euro at the end of last year.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iulie/August 2015)
 

 
BOG'ART analizeaza posibilitatea extinderii la nivel international
In cei 21 de ani de activitate pe piata autohtona de constructii civile, compania Bog'Art a inregistrat o evolutie spectaculoasa, creandu-si o reputatie unica in sectorul de cladiri de birouri, ce detine cea mai mare pondere (de 65%-70%) din totalul lucrarilor contractate. Societatea isi intregeste incasarile din executia de cladiri rezidentiale, centre comerciale, hale industriale, hoteluri, unitati sanitare etc., intreaga activitate generand venituri de 76 milioane de euro anul trecut. La nivelul grupului - ce integreaza 10 companii -, in 2012 s-a consemnat o cifra de afaceri de 110 milioane de euro, din care doar activitatea firmei Bog'Art - Bucuresti a generat 69% din total. In 2013, pe fondul proiectelor aflate in curs de executie, ce vor asigura productia pentru urmatorii doi ani, echipa manageriala anticipeaza o majorare a cifrei de afaceri pana la 90 milioane de euro (pentru compania de antrepriza), respectiv 120 milioane de euro, la nivelul intregului grup.
 
Ing. Sorin Greu, director general al Bog'Art:
„Situatia economica dificila din ultimii ani a insemnat pentru societatea Bog'Art un prilej de a-si testa forta si competentele, iar faptul ca ne-am mentinut pe pozitia de lider pe piata constructiilor din Romania se datoreaza dezvoltarii si implementarii unor masuri si a unor solutii tehnice eficiente, in vederea optimizarii costurilor de executie. Pentru a ne asigura resursele de finantare necesare, am pus accent pe consolidarea relatiilor cu institutiile bancare partenere, concomitent cu monitorizarea si controlul permanent al costurilor proiectelor pe care ni le-am asumat. Totodata, am decis sa investim in continuare in obiective de dezvoltare imobiliara, generand - in paralel - activitate in domeniul construc­tiilor. In strategia noastra sunt prevazute, de asemenea, investitii in dezvoltarea organizationala continua, fapt pentru care am devenit foarte performanti prin prisma eficientizarii procedurilor interne de management de proiect si de proces”.

In continuare, strategia de actiune a companiei Bog'Art se axeaza pe mentinerea pozitiei castigate pe plan intern, respectiv aceea de a ramane printre principalii operatori economici performanti ai pietei de constructii, proiectele realizate de societate constituind repere reale atat in Capitala, cat si la nivel national. Cu exceptia optimizarii si a continuarii in coordonate prestabilite a activitatii din Romania, in viitor societatea are ca obiectiv accesarea unor piete externe de desfacere, statele ce au prezentat un deosebit interes in ultimul timp fiind Federatia Rusa si Belarus, precum si Irak, Libia, Maroc sau Algeria. Prezentand un potential deosebit in domeniul constructiilor, acestea au atras atentia conducerii companiei Bog'Art, care, in prezent, efectueaza o serie de studii si cercetari cu privire la noile oportunitati de dezvoltare in aceste regiuni. "Cea mai importanta realizare din 2012 a societatii noastre este reprezentata de finalizarea proiectului «tailor made» (adaptat conditiilor, preferintelor si scopului) UniCredit Tower, pe care l-am implementat atat in calitate de dezvoltator, cat si ca antreprenor general. Obiectivul de investitii a adus companiei numeroase nominalizari in cadrul unor competitii autohtone si europene in domeniu. Propunerea firmei la doua categorii, in acest an, in cadrul premiilor CEEQA (Central and Eastern Real Estate Quality Awards) a venit ca o recompensa pentru activitatea desfasurata anul trecut, cand, in pofida competitiei acerbe intre constructorii autohtoni si a imprevizibilitatii situatiei finantarilor pentru proiecte, am reusit sa contractam suficiente lucrari de constructii civile incat sa ne mentinem pozitia de lider, detinuta pe acest segment de piata. Totodata, gratie cladirii de birouri UniCredit Tower, certificata „Very Good”, in cadrul BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method), am atras atentia juriului inclusiv ca dezvoltator de top", a declarat Sorin Greu, director general al Bog'Art.
Contractie de 30%-40% a pietei de profil dupa 2008
Pe fondul efectelor negative ale recesiunii asupra mediului economico-financiar autohton, in ultimii ani, conform evaluarii specialistilor Bog'Art, piata autohtona de constructii a inregistrat o contractie cuprinsa intre 30% si 40% la nivel general. „In ceea ce priveste sectoarele de constructii civile si industriale, din cauza reticentei institutiilor bancare de a finanta proiecte de dezvoltare imobiliara, acestea se afla in prezent intr-o situatie mai grava decat in perioada incipienta a recesiunii. In pofida faptului ca nivelul cererii este in continuare ridicat, imposibilitatea accesarii de credite bancare pentru achizitia de locuinte si lipsa de incredere a investitorilor - cauzata de instabilitatea legislativa si de impredictibilitatea mediului fiscal - au generat blocajul pietei specifice. In conditiile date, inca nu se poate lua in calcul o evolutie optima a pietei autohtone de constructii inainte de anul 2014, iar revenirea va fi un proces lent si indelungat. Pana cand acest lucru se va concretiza, ne-am propus sa urmarim toate oportunitatile existente, pe masura ce vor fi disponibile. In continuare, premisele de redresare a pietei autohtone de profil se afla in mainile autoritatilor centrale, care, prin implicarea in proiecte de investitii publice si finantate prin programele Uniunii Europene - in special in cazul lucrarilor de infrastructura ce beneficiaza de surse de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si Banca Mondiala - pot sa initieze un inceput de «dezghetare» a pietei. In ceea ce priveste mediul privat, in prezent se prevad investitii incurajatoare in domeniul cladirilor «verzi», sustenabile, datorita multiplelor beneficii pe care le genereaza exploatarea acestora, in special prin prisma costurilor minime la utilitati”, considera managerul Bog'Art.
Strategie axata pe volum de lucrari si dezvoltare organizationala
In conditiile actuale, cand foarte multe societati - chiar si din randul celor consacrate - se confrunta cu situatii de insolventa, Bog'Art a reusit, prin adaptarea rapida la conditiile pietei, sa contracteze proiecte ce se aflau in stadiu de negociere inca din perioada 2010-2011, fapt ceea ce a contribuit semnificativ la dinamica optima a activitatii de anul trecut si va asigura continuitate inclusiv in 2013 si chiar anul viitor. „Avand in vedere situatia economica atat din tara noastra, cat si la nivel european si imposibilitatea de a previziona evolutia pe termen mediu, strategia companiei noastre s-a axat pe obiective de crestere a volumului de lucrari contractate, precum si pe dezvoltarea organizationala. Astfel, in perioada imediat urmatoare vom participa la diferite licitatii, printre care se afla cladirea de birouri Unirii View, imobilul Green Court Bucharest (dezvoltat de firma Skanska), fabrica de rulmenti din Sibiu (ce apartine societatii SNR - Franta), complexul mixt pe de strada Campineanu nr. 2 (Elmec Romania), precum si centrele comerciale dezvoltate de Kaufland si Auchan pe plan intern”, a precizat Sorin Greu. In prezent, compania Bog'Art este implicata, in calitate de antreprenor general, in executia imobilului de birouri Green Gate (4S+P+10E+E11-tehnic), finantat de S Group (din Cehia), cu o suprafata desfasurata de 39.000 mp. Actualmente, complexul - ale carui lucrari au demarat in 2012 - se afla in etapa de constructie a infrastructurii, termenul de finalizare fiind prevazut pentru anul viitor. Tot pe parcursul anului trecut, compania a initiat lucrarile pentru Floreasca Park Office Development si ansamblurile rezidentiale Edenia si Evocasa Optima, ambele proiecte urmand a se finaliza in acest an. In ceea ce priveste primul obiectiv, dezvoltat de Portland Trust, care are o suprafata desfasurata de 68.500 mp, repartizata pe 10 niveluri (2S+P+6E+E7-tehnic), acesta se afla in stadiul de executie a finisajelor. In aceeasi etapa de dezvoltare se afla inclusiv cele doua cladiri de locuinte finantate de Adama Management in zona Titan, din Capitala. Blocurile au regim similar de inaltime - S+P+10 E+E11-retras -, iar ariile desfasurate sunt de 10.422 mp, respectiv de 12.626 mp. In ceea ce priveste proiectul de constructie a Catedralei Mantuirii Neamului, din Capitala, la inceputul lunii aprilie a.c., societatea a incheiat o importanta etapa de executie a obiectivului, respectiv aceea de constructie a celor trei niveluri subterane pana la cota 0 a lacasului de cult. Totodata, pentru edificarea celor trei subsoluri, au fost utilizate structuri metalice complexe, care au in componenta bare de otel BST 500 si armatura din fier rigida, de tip BAR. Pana in prezent, pentru realizarea infrastructurii obiectivului s-au utilizat circa 55.000 de metri cubi de beton si 13.000 de tone de armatura. La inaugurare - prevazuta pentru anul 2015 - Catedrala Mantuirii Neamului va avea cinci etaje (cu o inaltime de 110 metri), o suprafata de 38.000 mp, 12 ascensoare, 250 de locuri de parcare subterane si doua spatii de cazare cu 500 de locuri. Conform graficului prestabilit, structura de rezistenta a lacasului de cult trebuie finalizata pana la sfarsitul lui 2013.
Evolutie spectaculoasa de la infiintare pana in prezent
Din grupul Bog'Art fac parte companiile Alusystem (specializata in realizarea de fatade), Cons Construct (consultanta in constructii), Hyper GK Construct (executie de structuri si finisaje in constructii), Toni Trading (achizitie de materiale de constructii), Graphtech (proiectare), Bog'Art Vest (filiala de constructii din Timisoara), Bog'Art Steel (productie de otel fasonat si structuri metalice), Bog'Art Building Management (servicii de intretinere si administrare a cladirilor) si Bog'Art Fashion (design vestimentar). De la infiintarea companiei, din anul 1992, pana in momentul de varf al cresterii economice pe plan autohton, Bog'Art a inregistrat majorari constante ale cifrei de afaceri, pana la nivelul de 93 milioane de euro in 2008. Activitatea societatii in intervalul 2008-2012 a fost usor afectata de efectele negative ale recesiunii, incasarile inregistrand diminuari succesive pana la cele 76 milioane de euro consemnate anul trecut. Cu toate acestea, pentru anul in curs conducerea firmei si-a propus revenirea la nivelul din 2009 al cifrei de afaceri, respectiv la 90 milioane de euro, perspectivele de crestere bazandu-se exclusiv pe contractele de lucrari adjudecate. In ceea ce priveste numarul salariatilor, acesta a depasit 1.800 la nivel de grup in 2012, doar in proiectul de constructie a Catedralei Mantuirii Neamului fiind implicati circa 500 de operatori in prima parte a anului in curs.
Recunoastere internationala pentru activitatea desfasurata
Societatea Bog'Art este nominalizata anul acesta, in cadrul celei de-a X-a editii a Galei de Decernare a Premiilor CEEQA (Central and Eastern Real Estate Quality Awards), la categoriile "Construction Company of the Year" - intre cele mai prestigioase opt companii de constructii din Europa Centrala si de Est - si "Office Developer of the Year", pentru executia cladirii de birouri UniCredit Tower, din Bucuresti. Evenimentul, ce are loc la data de 23 aprilie 2013 in Varsovia (Polonia), promoveaza si premiaza cele mai performante companii din industria imobiliara, acordand distinctii anuale firmelor castigatoare, in parteneriat cu publicatia Financial Times. CEEQA reprezinta, astfel, o recunoastere a meritelor deosebite ale operatorilor economici din sectorul imobiliar, in competitie intrand cei mai importanti dezvoltatori, investitori, finantatori si consultanti financiari din pietele emergente ale Europei. Aniversand in acest an doua decenii de activitate neintrerupta ca antreprenor general consacrat, Bog’Art si-a definit - si isi contureaza si in continuare strategia - cu precadere pe baza asa-numitelor „proiecte de portofoliu”, insa, odata cu modificarea structurala a cererii, din intervalul recesiunii, s-a impus o majorare a gradului de flexibilitate in afaceri. Astfel, daca in anii de varf ai cresterii economice se realizau obiective reprezentative, cu o valoare mare, cum a fost cazul City Gate (obiectiv a carei investitie a fost evaluata la peste 100 milioane de euro), in prezent fondurile alocate pentru un singur proiect au scazut, la o medie de cel mult 12 milioane de euro. In consecinta, daca initial, pentru a asigura venituri de 100 milioane de euro se puteau contracta opt proiecte pe an, in prezent, ca sa se acopere aceleasi incasari, trebuie contractate in jur de 25 sau 30 de lucrari.
BOG'ART takes into consideration the expansion at international level
During the 21 years spent on the civil engineering domestic market, Bog'Art Company registered an impressive performance, creating a unique reputation on the segment of office buildings, which holds the largest share (65% - 70%) of all contracted works. The company completes its incomes from the execution of residential buildings, shopping centers, industrial halls, hotels, healthcare facilities and so on. The whole activity generated revenues of 76 million EUR last year. At the group level - which integrates 10 companies - a turnover of 110 million EUR was recorded in 2012, out of which 69% was generated solely by the activity of Bog'Art - Bucharest. In 2013, amid projects in progress, which will provide the output for the next two years, the management team expects an increase in turnover to 90 million EUR (for the contracting company), respectively 120 million EUR for the whole group. The action strategy of the Bog'Art Company focuses on maintaining the position won on the domestic level, which means to remain among the main performing economic operators of the market. The construction projects carried out by the corporation constitute real landmarks both in the capital city and at national level. Along with the optimization and the continuation of the work in Romania in the already given coordinates, in the future the company aims at accessing several foreign marketplaces. The states which presented much interest lately are the Russian Federation and Belarus, as well as Iraq, Libya, Morocco or Algeria. Given that these areas show great potential in the construction domain, they have attracted the attention of Bog'Art Company’s management, which currently performs a series of studies and researches on the new growth opportunities in these regions. "The most important achievement in 2012 of our company is the completion of the project "tailor made" (adapted to the conditions, preferences and purpose) UniCredit Tower, which we implemented both as a developer and as a general contractor. This investment objective has brought numerous nominations to the company during domestic and European competitions in the field", said Sorin Greu, CEO of Bog'Art.

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hilti
cv water 2021
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere