Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - EMI PROIECT BUSINESS
PAGINA PERSONALIZATA


EMI PROIECT BUSINESS

EMI PROIECT BUSINESS

Adresa: Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9, et. 1, Bucuresti, S5
Telefon: 0745-392.777
E-mail: office.emiproiectbusiness@gmail.com
Domenii: Proiectare si inginerie | Consultanta tehnica
Descriere activitate
servicii de proiectare/consultanta pentru pereti cortina/unitized, tamplarii aluminiu, parasolare, grile, balustrada de sticla si placari sisteme ventilate
Prezentare companie/institutie
EPB are capacitatea de a identifica solutii de eficientizare a costurilor
 
 
 
 
 
 
Gabriel Maracineanu (42 de ani)
Functia/Firma: director general, Emi Proiect Business;
Experienta profesionala: 16 ani in domeniul proiectarii de fatade.
 
Societatea Emi Proiect Business (EPB) este un important furnizor de servicii de proiectare/ consultanta in domeniul arhitecturii si al sistemelor de fatada, activ pe piata de profil din Romania. Conform opiniei reprezentantilor companiei, un act corect si responsabil de proiectare presupune, printre altele, calitatea solutiilor tehnice propuse spre utilizare in conditiile asigurarii unor costuri minime, flexibilitatea in ceea ce priveste variantele de idei ale proiectului, adaptarea la cerintele clientului, operativitatea si alocarea inteligenta a resurselor. Emi Proiect Business se bucura, in prezent, de o pozitie solida in domeniul in care activeaza, gratie serviciilor de calitate, preturilor competitive pe care le practica, precum si promovarii unor proiecte complete. In continuare, directorul general al firmei, Gabriel Maracineanu, realizeaza o analiza a activitatii din ultima perioada, puternic influentata de efectele pandemiei Covid-19.
 
- Cum a evoluat, in anul 2020, piata serviciilor de proiectare, inginerie si consultanta in domeniul constructiilor?
- O componenta importanta a serviciilor de proiectare de fatade - si anume cea de detaliere a executiei si fabricatiei - nu a fost afectata de actuala criza sanitara in ceea ce priveste proiectele aflate deja in faza de executie. Referitor la obiectivele noi, s-a resimtit o scadere, sesizabila mai ales prin prisma numarului de cereri de oferta primite de compania noastra. Am observat faptul ca firmele de proiectare de sisteme fatada s-au adaptat rapid la conditiile specifice date de restrictiile impuse de pandemie, lucrul la distanta si sedintele online fiind implementate fara prea mari probleme. Totusi, un aspect negativ este constituit de faptul ca este mult mai greu sa atragi tineri si sa ii instruiesti la distanta, mai ales pentru ca nu exista specializari in institutiile de invatamant pentru acest domeniu.
- Ati sesizat modificari in ultima perioada in ceea ce priveste solicitarile clientilor, generate de contexul actual?
- Odata cu masurile speciale adoptate de autoritati pentru a limita raspandirea noului coronavirus si diminuarea implicita a cererii de spatii noi de birouri, pe fondul extinderii practicilor de munca de la domiciliu, am remarcat o crestere a ponderii cererilor de proiectare a fatadelor pentru cladiri rezidentiale, concomitent cu o diminuare a celor pentru cladirile de birouri. Daca luam in calcul inclusiv actuala evolutie a preturilor la materiale, este clar ca piata se afla intr-un moment special, clientii solicitandu-ne tot mai des noi variante de optimizare a costurilor.
- Ce performante a consemnat Emi Proiect Business, in timpul crizei sanitare, din punct de vedere al evolutiei incasarilor, numarului de proiecte realizate, numarului de clienti etc.?
- Problemele generate de pandemie nu au afectat major activitatea companiei noastre. Am terminat anul 2020 cu o cifra de afaceri foarte apropiata de cea din 2019, iar pentru 2021 previzionam o usoara crestere. O dificultate a fost reprezentata de necesitatea schimbarii strategiei de dezvoltare a firmei: a trebuit sa amanam extinderea echipei prin angajarea si formarea de noi tineri specialisti, din cauza restrictiilor si a muncii la distanta.
- Considerati ca actuala schimbare de paradigma (de pilda, in ceea ce priveste digitalizarea operatiunilor) va afecta activitatea de proiectare si, in caz afirmativ, in ce fel se va intampla aceasta?
- Digitalizarea reprezinta viitorul, datorita cerintelor si necesitatilor tot mai mari de optimizare a costurilor. Atat pe partea de productie, cat si pe cea de montaj din santier, acest trend va impune o planificare si o munca mai bine structurata, in ceea ce priveste proiectarea. Activitatea specifica va trebui sa tina pasul cu cerintele pietei. Capacitatea de a identifica solutii de eficientizare a costurilor si a timpului de executie/montaj va fi foarte importanta. In conditiile lipsei de forta calificata de munca care se manifesta pe santiere, specialistii in designul proiectelor de constructii vor trebui sa propuna solutii mai usor de inteles si de aplicat.
- Care este gradul de adaptare a companiei pe care o administrati la noul mod de lucru ce implica, printre altele, utilizarea BIM, VR, AR, machine learning, AI etc.?
- In Romania BIM este folosit la nivel conceptual, in proiectele de arhitectura. Inca nu s-a ajuns la un rafinament de detaliere in acest program, pentru a fi folosit in compania noastra. Desi nu utilizam inca BIM, nu ne ferim de implementarea noilor tehnologii si a programelor ce ne simplifica munca. Autocad ramane insa aplicatia software de baza, mai ales pentru ca este folosita pe scara larga de arhitecti si de firmele de executie. Conceptul BIM este foarte util pentru facilitarea colaborarii tuturor specialitatilor pe acelasi proiect, dar nu poate fi folosit in detaliere si in lansarile de executie riguroase, caracterizate prin cerinte diferite de la client la client. Va dura mult in Romania pana se va ajunge la implementarea sa pe scara larga.
- Mentionati cateva dintre cele mai interesante lucrari din punct de vedere tehnic si estetic pe care le-ati realizat in ultimul timp.
- O parte dintre cele mai recente proiecte, provocatoare din punct de vedere tehnic si dragi noua, sunt reprezentate de: Expo, AFI Tech Park II, Tiriac Tower, Marriott Courtyard etc. Cladirile mentionate anterior se remarca in special prin tipurile - unice in felul lor - de fatada, ce au necesitat solutii tehnice care ne-au provocat si stimulat in activitatea de conceptie. Dintre provocarile carora a trebuit sa le raspundem pot fi mentionate marea varietate de sisteme de fatada folosite la aceeasi lucrare si conexiunile dintre acestea, in cazul Tiriac Tower si "evantaiul" neregulat de pereti cortina incluzand panouri vitrate cu inaltime de pana la 6 metri in zona parterului si primului etaj, la Marriott Courtyard etc.
- Ce perspective de dezvoltare are piata pe care activati, prin prisma reglementarilor de performanta impuse pe plan european prin acordul Green Deal, mai ales in ceea ce priveste sustenabilitatea si asa-numitul fenomen "greenwashing"?
- Piata pe care activam este intr-o continua cautare de solutii ecologice si de sustenabilitate a cladirilor. Se doreste ca sectorul constructiilor sa devina cat mai curat, din acest punct de vedere. Au inceput deja sa se construiasca tot mai multe cladiri la care eficienta energetica constituie o caracteristica plasata pe primul plan.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2021)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
siniat
ness project
noark
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
leviatan
Ubitech
BogArt
CDS
concelex
quadratum
strabag nivel 1
konsent
theda mar
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander