Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - INDEX COMPANII - HAGAG DEVELOPMENT EUROPE
PAGINA PERSONALIZATA


HAGAG DEVELOPMENT EUROPE

HAGAG DEVELOPMENT EUROPE

Adresa: B-dul Kiseleff nr. 21, Bucuresti, S1
Telefon: 021/321.60.95
E-mail: office@hagageurope.ro
Web site: www.hagageurope.ro
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Dezvoltator imobiliar.
Prezentare companie/institutie
HAGAG aloca 100 milioane de euro pentru consolidarea portofoliului
 
 
 
 
 
 
Andreea Hamza (38 de ani)
Functia/Firma: Head of Marketing & Sales, Hagag Development Europe;
Experienta profesionala: 16 ani pe piata imobiliara locala.
 
Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, companie ce are in derulare proiectul rezidential H Pipera Lake in valoare de 90 de milioane de euro, continua sa-si consolideze pozitia pe piata din Romania. In 2019, dezvoltatorul va continua investitiile in portofoliul local, avand alocat un buget de 100 de milioane de euro pentru achizitii de terenuri, lansarea de proiecte noi, livrarea cladirii de birouri H Victoriei 109 si demararea proiectelor anuntate in 2018.
 
- Cum au evoluat afacerile companiei in 2018 si ce estimari aveti pentru 2019?
- In 2018, atentia noastra a fost canalizata pe lansarea primelor proiecte pe care compania le dezvolta in Romania, dar si pe consolidarea portofoliului. Am anuntat public cel mai mare proiect rezidential pe care il vom dezvolta in zona de nord a Bucurestiului - H Pipera Lake, am demarat lucrarile la primul nostru proiect de birouri - H Victoriei 109, am anuntat si primul proiect rezidential de lux - H Eliade 9 Residence si am lansat si un IPO pe Bursa de Valori din Tel Aviv. Pentru acest an ne-am propus sa continuam investitiile in portofoliu - in acest sens avem alocat un buget de 100 de milioane de euro pentru achizitii, planuim sa lansam noi proiecte, sa livram H Victoriei 109 si sa incepem dezvoltarea proiectelor anuntate.
- Ce evolutie credeti ca vor avea constructiile de cladiri in 2019 si in perspectiva?
- In lumina celor mai recente evenimente care vizeaza contextul politico-economic din Romania, estimam ca vor avea loc o serie de transformari si pe piata constructiilor de cladiri. Privind catre viitor, pe termen scurt, consideram ca 2019 nu va aduce schimbari majore, ci, mai degraba, vom asista la o stabilizare a pietei. Analizand situatia per ansamblu, masurile financiare adoptate in ultimul trimestru din 2018 vor duce catre o crestere a costurilor de constructie. Previzionam o constanta pe segmentul birouri, in sensul in care volumul proiectelor noi nu va scadea in acest an.
- Care sunt dificultatile cu care va confruntati si ce riscuri si provocari estimati?
- Activam intr-un domeniu unde operatiunile noastre sunt conditionate de avize, aprobari si autorizatii, dar si de infrastructura - aspecte care tin strict de autoritatile publice. In acest sens, birocratia din Romania se constituie intr-una dintre dificultatile cu care, deseori, ne confruntam. Durata mare de obtinere a documentatiei necesare pentru demararea lucrarilor de constructie ingreuneaza, de cele mai multe ori, respectarea termenelor prevazute initial. Un alt impediment cu care ne confruntam si, cel mai probabil ne vom confrunta si pe viitor, este diminuarea drastica a numarului de membri din echipele prezente pe santierele in lucru. La momentul actual, piata afiseaza o carenta pe zona de forta de munca calificata, iar aceasta situatie nu da semne ca s-ar ameliora in perioada ce urmeaza. Provocarea cea mai mare in 2019 si in anii ce vor urma este dezvoltarea proiectelor la calitate premium, in aceleasi termene scurte ca si pana acum, in ciuda lipsei de personal calificat.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie-Februarie 2019)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulgamma_2021ALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hidroplasto
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere