Agenda Constructiilor
Marti, 15 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - INDEX COMPANII - HAGAG DEVELOPMENT EUROPE
PAGINA PERSONALIZATA

HAGAG DEVELOPMENT EUROPE

HAGAG DEVELOPMENT EUROPE
Adresa: B-dul Kiseleff nr. 21, Bucuresti, S1
Telefon: 021/321.60.95
E-mail: office@hagageurope.ro
Web site: www.hagageurope.ro
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Dezvoltator imobiliar.
Prezentare companie/institutie
HAGAG aloca 100 milioane de euro pentru consolidarea portofoliului
 
 
 
 
 
 
Andreea Hamza (38 de ani)
Functia/Firma: Head of Marketing & Sales, Hagag Development Europe;
Experienta profesionala: 16 ani pe piata imobiliara locala.
 
Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, companie ce are in derulare proiectul rezidential H Pipera Lake in valoare de 90 de milioane de euro, continua sa-si consolideze pozitia pe piata din Romania. In 2019, dezvoltatorul va continua investitiile in portofoliul local, avand alocat un buget de 100 de milioane de euro pentru achizitii de terenuri, lansarea de proiecte noi, livrarea cladirii de birouri H Victoriei 109 si demararea proiectelor anuntate in 2018.
 
- Cum au evoluat afacerile companiei in 2018 si ce estimari aveti pentru 2019?
- In 2018, atentia noastra a fost canalizata pe lansarea primelor proiecte pe care compania le dezvolta in Romania, dar si pe consolidarea portofoliului. Am anuntat public cel mai mare proiect rezidential pe care il vom dezvolta in zona de nord a Bucurestiului - H Pipera Lake, am demarat lucrarile la primul nostru proiect de birouri - H Victoriei 109, am anuntat si primul proiect rezidential de lux - H Eliade 9 Residence si am lansat si un IPO pe Bursa de Valori din Tel Aviv. Pentru acest an ne-am propus sa continuam investitiile in portofoliu - in acest sens avem alocat un buget de 100 de milioane de euro pentru achizitii, planuim sa lansam noi proiecte, sa livram H Victoriei 109 si sa incepem dezvoltarea proiectelor anuntate.
- Ce evolutie credeti ca vor avea constructiile de cladiri in 2019 si in perspectiva?
- In lumina celor mai recente evenimente care vizeaza contextul politico-economic din Romania, estimam ca vor avea loc o serie de transformari si pe piata constructiilor de cladiri. Privind catre viitor, pe termen scurt, consideram ca 2019 nu va aduce schimbari majore, ci, mai degraba, vom asista la o stabilizare a pietei. Analizand situatia per ansamblu, masurile financiare adoptate in ultimul trimestru din 2018 vor duce catre o crestere a costurilor de constructie. Previzionam o constanta pe segmentul birouri, in sensul in care volumul proiectelor noi nu va scadea in acest an.
- Care sunt dificultatile cu care va confruntati si ce riscuri si provocari estimati?
- Activam intr-un domeniu unde operatiunile noastre sunt conditionate de avize, aprobari si autorizatii, dar si de infrastructura - aspecte care tin strict de autoritatile publice. In acest sens, birocratia din Romania se constituie intr-una dintre dificultatile cu care, deseori, ne confruntam. Durata mare de obtinere a documentatiei necesare pentru demararea lucrarilor de constructie ingreuneaza, de cele mai multe ori, respectarea termenelor prevazute initial. Un alt impediment cu care ne confruntam si, cel mai probabil ne vom confrunta si pe viitor, este diminuarea drastica a numarului de membri din echipele prezente pe santierele in lucru. La momentul actual, piata afiseaza o carenta pe zona de forta de munca calificata, iar aceasta situatie nu da semne ca s-ar ameliora in perioada ce urmeaza. Provocarea cea mai mare in 2019 si in anii ce vor urma este dezvoltarea proiectelor la calitate premium, in aceleasi termene scurte ca si pana acum, in ciuda lipsei de personal calificat.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie-Februarie 2019)

Produse & tehnologii

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere