Agenda Constructiilor
Marti, 10 Septembrie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR SA

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR SA

Adresa: Sos. Pipera Tunari nr. 4C, Cartier Pipera, Cladirea Construdava, Et. 6, Voluntari, Judet Ilfov
Telefon: 021 230.75.71, 021 230.75.72
Fax: 021/230.75.83
E-mail: info@impactsa.ro
Web site: www.impactsa.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Dezvoltator imobiliar.
Prezentare companie/institutie
IMPACT in 2021: plus 71% la trei luni si start la primul proiect din Iasi
 
 
 
 
 
Constantin Sebesanu (55 de ani)
Functia/Firma: CEO, Impact SA;
Experienta profesionala: peste 25 de ani in dezvoltarea de proiecte si managementul activelor.
 
Anul 2020 a reprezentat o perioada favorabila pentru Impact Developer & Contractor, in pofida pandemiei, veniturile provenite din vanzari inregistrand o crestere de 28% fata de nivelul din 2019. Cei 30 de ani de experienta in real estate si echipa consolidata formata in aceste trei decenii sunt pilonii care au stat la baza acestei evolutii si au sprijinit grupul sa depaseasca cu succes provocarile anului trecut. In 2021, rezultatele din primul trimestru indica venituri de 39,3 milioane de lei din vanzarea de locuinte, in crestere cu 71% fata de perioada similara a anului trecut. Dezvoltatorul se concentreaza, in continuare, pe extinderea ansamblului Greenfield Baneasa cu primele 544 apartamente din a patra faza de dezvoltare, finalizarea ultimelor 130 de apartamente din Luxuria Residence si continuarea lucrarilor la primele 209 apartamente si 18 vile ale ansamblului Boreal Plus din Constanta. Impact continua planurile de expansiune nationala, prin demararea procedurilor de obtinere a autorizatiei de construire pentru 480 de apartamente in proiectul Greenfield Copou, din Iasi.
 
- Care a fost impactul pandemiei asupra activitatii de dezvoltare derulate de Impact?
- Anul trecut am inceput o noua faza de dezvoltare in Greenfield Baneasa, proiectul nostru de referinta din Bucuresti, faza ce cuprinde Greenfield Plaza, cel mai mare centru comunitar dedicat unei comunitati rezidentiale. In paralel, in Bucuresti am finalizat a doua faza de dezvoltare a proiectului Luxuria Residence, situat in zona Expozitiei. Mai mult, in toamna anului trecut am inceput expansiunea la nivel national prin ansamblul Boreal Plus din Constanta, iar in Iasi urmeaza sa dezvoltam proiectul Greenfield Copou, unul dintre cele mai mari ansambluri rezidentiale din Moldova.
In ultimul an, pandemia a accelerat modificarea criteriilor de achizitie a unei locuinte. Petrecand mai mult timp acasa, cumparatorii au devenit mai constienti de importanta spatiului si au inceput sa puna mai mult accent pe confort. Acum, ei cauta locuinte mai spatioase, in special cei care lucreaza de acasa. Noi am anticipat aceasta nevoie si, in Luxuria Residence, am conceput o tipologie noua de unitate, cu o compartimentare flexibila, care ofera un spatiu suplimentar pentru birou, bucatarie inchisa sau camera copilului. Drept dovada a schimbarilor comportamentului cumparatorilor in pandemie, acest tip de apartament este unitatea-vedeta in ansamblul nostru din Expozitiei. In acelasi timp, in Constanta, vilele din Boreal Plus sunt acum foarte atractive pentru cumparatorii care doresc sa se bucure de mai mult spatiu, de gradina, confort si intimitate la doar cateva minute distanta de plaja.
O alta modificare importanta cauzata de pandemie s-a produs la nivelul dorintei cumparatorilor de a face parte din comunitati stabile, inchise. Sunt mai interesati sa traiasca in cartiere/ comunitati care pot oferi un stil de viata bun atat in interior, cat si in aer liber, servicii convenabile, parcuri si gradini private si gradinite in apropiere sau in interiorul complexului, scoli si programe after-school.
Facilitatile dintr-un complex rezidential sunt din ce in ce mai necesare pentru viitorii proprietari sau chiriasi si sunt deja asteptate si cerute. Acestea variaza de la centre de fitness si piscine la supermarketuri, cafenele si restaurante. Am anticipat aceasta tendinta spre confort sporit si servicii inainte de pandemie si ne bucuram ca putem indeplini deja chiar si cele mai exigente cerinte.
- Ce proiecte aveti in pregatire si in constructie, in acest moment?
- Asa cum am mentionat anterior, avansam constructia la Noul Greenfield si construim, in paralel, Greenfield Plaza, primul proiect comercial al Impact. Greenfield Plaza cuprinde toate facilitatile solicitate de clienti pentru un stil de viata modern: un strip mall, spatiu de wellness dotat cu sala de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semi-olimpic si piscina interioara. In cadrul centrului comunitar Greenfield vor fi construite si doua institutii de invatamant de stat, dezvoltate intr-un parteneriat public privat cu municipalitatea Sectorului 1: o scoala gimnaziala si o gradinita. Impact a donat catre Primaria Municipiului Bucuresti un teren de 9.620 mp, impreuna cu proiectul de construire a institutiilor de invatamant, care a fost aprobat in primul trimestru al anului de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Acesta are termen de finalizare in 24 de luni si presupune un centru educational complet, ultramodern, pentru copiii care locuiesc in zona de nord a Capitalei.
In ceea ce priveste celalalt proiect de referinta din Bucuresti, ansamblul upper class Luxuria Residence, am finalizat ultima etapa de constructie, aducand pe piata un total de 630 de apartamente. Luxuria Residence este construit la cele mai inalte standarde de sustenabilitate, fiind primul proiect rezidential din Bucuresti cu certificare BREEAM Excellent.
Tot in stadiu final de executie sunt si cele 18 vile din ansamblul Boreal Plus din Constanta. Acestea pot fi deja vizitate si vor fi livrate in luna august a acestui an. In paralel continuam lucrarile si la primele blocuri din acest ansamblu, fiind turnata fundatia. In a doua jumatate a anului preconizam sa incepem lucrarile la Greenfield Copou, primul nostru proiect rezidential din Iasi, care va fi unul dintre cei mai mari ansambluri rezidentiale sustenabile din Moldova.
- Ce obiective aveti pe termen mediu si lung pe piata din Romania?
- Obiectivul nostru principal este sa construim comunitati la standarde inalte de calitate a locuirii si in conformitate cu angajamentul companiei pentru sustenabilitate si durabilitate. Pe termen mediu si lung, ne propunem sa ne extindem in marile orase ale tarii si sa ne diversificam portofoliul. Cautam intotdeauna oportunitati de piata, luand in considerare diferite regiuni, vizand si alte orase precum, dar fara a se limita la Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov. Planurile noastre ambitioase de extindere pot include, de asemenea, trecerea frontierelor nationale si utilizarea experientei noastre in tarile vecine.
- Care sunt problemele pe care le intampinati in derularea proiectelor?
- Una dintre principalele dificultati intampinate in activitatea desfasurata este deficitul fortei de munca. Ansamblurile pe care Impact le are in dezvoltare sunt proiectate sustenabil, conform criteriilor certificarii BREEAM Excellent, iar aceasta implica nevoia de personal calificat pentru noile norme. Insa, avand in vedere tendinta accelerata catre constructiile verzi, sustinuta de contextul Green Deal, ne asteptam ca numarul specialistilor in domeniu sa creasca in viitor.
O alta provocare a pietei imobiliare este reprezentata de fluctuatia costurilor materialelor de constructie. Preturile materiilor prime si ale materialelor in sectorul de constructii s-au majorat substantial de la inceputul pandemiei, influentand preturile finale de achizitie, iar alte cresteri sunt asteptate si in perioada urmatoare, in contextul noului standard de constructie nZEB - „Nearly Zero Energy Building”.
- Cum vedeti perioada 2021-2022 pentru piata rezidentiala din Romania?
- Costurile de constructie si forta de munca au crescut continuu in ultimul deceniu, dar pe termen scurt si mediu estimam o crestere brusca datorita evolutiei internationale a preturilor la materiale precum otelul si altele. In plus fata de cele amintite, incepand cu acest an, toate dezvoltarile rezidentiale noi vor trebui sa indeplineasca o conditie obligatorie de consum de energie aproape de zero si vor trebui sa respecte noul standard in constructia de locuinte, nZEB, care implica un design durabil, tehnologii de economisire a energiei si utilizarea energiei regenerabile, precum panourile fotovoltaice, pompele geotermale si altele. Evident, acest lucru va imbunatati nivelul de trai al locuitorilor si utilizarea resurselor, insa va creste semnificativ si costurile de constructie. Prin urmare, in urmatoarele 12 luni estimam o crestere cu cel putin 20% a preturilor pentru noile proiecte si preturi mai mari cu 5%-10% pentru unitatile aflate in constructie (cu autorizatii obtinute anterior anului 2021).
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
concelex
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
SSAB
noark
ELECTROGRUP
Arduro
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
siniat
theda mar
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
EDIT-Structural
SIGM
quadratum
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander