Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Impact Developer creste cu 28% si obtine cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani
Impact Developer creste cu 28% si obtine cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 26 Apr 2021 06:20
Impact Developer & Contractor a realizat anul trecut venituri in valoare de 42,3 milioane de euro, obtinute din vanzarea de locuinte in proiectele Greenfield Baneasa si Luxuria Residence. Acestea sunt in crestere cu 28% fata de anul 2019, reprezentand astfel cel mai bun rezultat din ultimul deceniu al dezvoltatorului.
In 2020, Impact a vandut in total 368 de apartamente (30.864 mp construiti), in cartierul Greenfield Baneasa si in ansamblul upper class Luxuria Residence din zona Expozitiei. Pe langa acestea, dezvoltatorul a incheiat 199 de precontracte de vanzare - cumparare si rezervari, cu o valoare totala de 24,5 milioane euro, care se vor transforma in venituri pe parcursul acestui an si in 2022.
Pentru Impact, 2020 a marcat inceputul expansiunii sale la nivel national, cu misiunea de a construi proiecte rezidentiale sustenabile, care vor oferi o calitate ridicata a locuirii, atestata de certificarea verde BREEAM Excellent.
Dezvoltatorul a demarat la Constanta ansamblul premium Boreal Plus. Situat la 15 minute de plaja si de centrul orasului, proiectul include spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, spatii comerciale, hypermarket Kaufland si gradinita. De asemenea, Impact s-a extins in capitala Moldovei, achizitionand terenul pentru dezvoltarea ansamblului Greenfield Copou, care va fi unul dintre cele mai mari proiecte de cladiri rezidentiale verzi din regiune.   
Solutiile de finantare luate in considerare de companie se bazeaza in continuare pe piata de capital, respectiv emisiunea de obligatiuni listate pe piata principala a BVB, cu plasament privat, emiterea de noi actiuni, dar si finantari bancare. Actiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucuresti, capitalizarea bursiera a companiei la finalul anului 2020 ajungand la valoarea de 102 milioane euro. In ultimii 3 ani, valoarea actiunilor companiei a crescut constant, pana la valoarea de 0,39 euro/actiune, cu 28,5% mai mare comparativ cu 2019.
"Anul 2020 a reprezentat o oportunitate de a ne consolida pozitia de lider in domeniul dezvoltarilor rezidentiale, in acelasi timp, demonstrand stabilitatea perspectivelor si strategiei companiei pe termen lung. Cererea de locuinte se mentine crescuta in continuare, ceea ce creeaza un context propice pentru a ne accelera expansiunea si a veni in intampinarea clientilor nostri cu proiecte inovatoare, ce ridica standardele actuale de calitate a vietii, arhitectura, design si protejare a mediului inconjurator", a declarat Tinu Sebesanu, COO Impact Developer & Contractor.  
Ca parte a politicii sale de responsabilitate sociala, in 2020 Impact a donat catre Primaria Municipiului Bucuresti un teren de 9.620 mp, impreuna cu proiectul de construire a unei scoli si gradinite publice in cartierul Greenfield, cu scopul de a asigura acces facil la scolarizarea copiilor care locuiesc in zona de nord a capitalei. Valoarea totala a terenului si a proiectului se ridica la 1,75 milioane de euro.
***
Cu o experienta de 30 de ani pe piata, Impact Developer & Contractor SA dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atat in Bucuresti, cat si in marile orase ale tarii. Printre proiectele de referinta ale dezvoltatorului se numara Greenfield Baneasa si Luxuria Residence, ansamblu rezidential de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel national, in 2020 Impact a demarat constructia unui proiect rezidential premium in Constanta, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile si 673 de apartamente, construit pe o suprafata de 43.000 mp, ce va fi finalizat in 2024.  De asemenea, Impact continua extinderea la nivel regional si demareaza Greenfield Copou, in Iasi. Lucrarile vor incepe anul acesta, cu termen de finalizare in 2024, fiind construit in trei faze. Proiectul cuprinde in total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafata de 48.685 mp.
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
concelex
strabag nivel 1
konsent
quadratum
siniat
Acvatot 2019
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
ness project
EDIT-Structural
rigips
noark
Ubitech
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander