Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - BACAU: Trei variante de concept pentru proiectul primului parc atletic din tara
BACAU: Trei variante de concept pentru proiectul primului parc atletic din tara
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 18 Sep 2023 11:41
Arhitectul danez Flemming Overgaard, care sprijina autoritatile din judetul Bacau in realizarea primului parc atletic din Romania si din regiunea de sud-est a Europei, a propus trei variante de implementare a proiectului.
Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Valentin Ivancea, a declarat ca propunerile se axeaza pe sustinerea si dezvoltarea a 5 elemente vitale ce definesc sanatatea si starea de bine a conditiei umane: forta, viteza, mobilitatea, rezistenta si coordonarea.
„Concret, au fost prezentate spre dezbatere cele trei noi concepte ce imbina activitatile sportive cu cele recreative. ‘Padurea activatoare’ se evidentiaza ca fiind un proiect verde, unde pistele si locatiile sportive sunt amplasate printre copaci, generand o stare de confort, incredere si armonie. ‘Poiana sportiva’ – un spatiu generos, deschis, cu pajisti si vegetatie specifica zonei de campie, unde amenajarile sportive si recreative sunt judicios distribuite in jurul terenului de fotbal amplasat in centrul locatiei propuse”, a precizat presedintele CJ Bacau, in urma celei de-a doua dezbateri pe marginea proiectului.
A treia varianta propusa se intituleaza „Parcul sportiv urban” si este un proiect futurist ce imbraca forma unei microzone urbane, care include mai multe activitati sportive si recreative, concept ce a fost materializat la Odense de arhitectul Flemming Overgaard.
„Fiind vorba de o dezbatere publica in adevaratul sens al cuvantului, menita sa genereze cea mai buna optiune pentru comunitatea bacauana, participantii au format 5 grupuri de lucru independente. Astfel, in urma analizarii responsabile, au formulat propuneri pe marginea celor 3 viziuni prezentate, dar si metode de adaptabilitate la conditiile si particularitatile specifice zonei, aspecte de care proiectantul va tine cont in elaborarea formei finale ce va fi prezentata tot in mod public”, a adaugat Valentin Ivancea.
Investitia in parcul atletic din Bacau va fi asigurata in procent de 95% de CJ, iar Primaria municipiului resedinta va pune la dispozitie terenul.
Viitorul parc atletic nu se va adresa doar sportivilor, ci si publicului larg care doreste sa faca miscare.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMman and machinehilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
Acvatot 2019
CDS
grundfos
strabag nivel 1
Ubitech
rigips
viarom
noark
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica