Agenda Constructiilor
Vineri, 18 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Info-Santiere - FAGARAS: Proiecte europene de 30 milioane de euro pentru modernizarea orasului
FAGARAS: Proiecte europene de 30 milioane de euro pentru modernizarea orasului
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 07 Oct 2019 10:21
Municipalitatea din Fagaras a pregatit si depus la ADR Centru, in vederea finantarii prin POR 2014-2020, trei proiecte integrate, prin care vizeaza modernizarea orasului. Valoarea totala cumulata a investitiilor este de peste 135 milioane de lei (circa 30 de milioane de euro).
Primul proiect are o valoare totala de peste 43,8 milioane de lei, contractul de finantare fiind semnat recent. Fondurile vor fi utilizate pentru modernizarea a 1,4 hectare de spatii pietonale, precum si achizitia a sase autobuze electrice si 75 de biciclete.
"De cativa ani, am demarat pregatirea proiectelor de investitii in Fagaras, in primul rand pentru reabilitarea Cetatii, dar si pentru reducerea consumurilor de energie si investitii in domeniul social, pentru sanatate si educatie. Avem contractul semnat pentru reabilitarea a 11 strazi. Vrem sa modernizam orasul, iar acest proiect de aproape 10 milioane de euro este primul din seria celor trei prin care vom moderniza arterele rutiere, vom repara poduri si strazi si vom achizitiona autobuze electrice si biciclete, pentru a fi folosite de locuitori. Deja avem peste 110 milioane de lei contractati pentru investitii in oras si vrem sa folosim cu chibzuinta banii europeni, pentru a ne atinge obiectivele", a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Fagaras.
Din valoarea totala a proiectului, de 43,85 milioane de lei, 40,49 milioane de lei (adica aproximativ 8,85 milioane de euro) sunt fonduri nerambursabile, iar 3,4 milioane de lei provin din contributia beneficiarului. Data limita pentru finalizarea proiectului este prevazuta la finele primului semestru al anului 2022.
"Municipiul Fagaras este unul dintre cele 11 orase din Regiunea Centru care au depus proiecte pe Prioritatea de investitii a Programului REGIO prin care se doreste reducerea emisiilor poluante pe baza Planurilor de Mobilitate Urbana Durabila, iar la nivelul Regiunii sunt solicitate peste 420 milioane de lei pentru acest gen de proiecte. In aceasta perioada de finantare, municipiul Fagaras beneficiaza deja de importante fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea comunitatii locale, adica aproape 25 milioane de euro, in total. Vorbim de sase proiecte punctuale pentru Cetatea din centrul urbei, pentru anveloparea unor blocuri de locuinte, pentru Spitalul Municipal si pentru comunitatea defavorizata. Chiar daca este dificil pentru o localitate medie sa pregateasca cereri de finantare pe fonduri europene, s-au realizat deja lucruri importante la nivel local. Aceste investitii trebuie sa atraga, la randul lor, fonduri private pentru dezvoltare economica, astfel ca orasul si intreaga Tara a Fagarasului sa devina un pol atractiv in judetul Brasov", a precizat Dan Popa, directorul Directiei Organism Intermediar pentru POR, din cadrul ADR Centru.
Prin investitia propusa, se vor derula lucrari de modernizare a trotuarelor din zona industriala a Municipiului Fagaras, podul peste paraul Berivoi va fi reparat, cu pastrarea clasei de incarcare, podul peste paraul Racovita va fi refacut si se vor amenaja piste pentru biciclete, cu latimea de minimum un metru.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere