Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - NESS Proiect Europe construieste si penitenciarul de 170 milioane euro din Berceni
NESS Proiect Europe construieste si penitenciarul de 170 milioane euro din Berceni
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 04 Ian 2024 13:37
In ziua de 29 decembrie 2023 a fost semnat contractul de constructie a Penitenciarului de la Berceni (judetul Prahova), ce va fi edificat in urma unei investitii de peste 850 de milioane de lei. Constructorul desemnat este reprezentat de compania Ness Proiect Europe, cea care va ridica si penitenciarul de la Unguriu (Buzau). Din echipa care va edifica viitorul centru de detentie de la Berceni mai fac parte, ca subcontractanti si terti, societatile Acer Proje Insaat AS, General Me.El Electric, Gogan, Cominvest, Powerex Electro, Schindler Romania, HIT & Cold Instal si Arcada Company. Aceasta a fost singura oferta depusa la licitatie.
Viitorul penitenciar va avea 1.000 de locuri de detentie calculate la standardul de 4 mp. Dintre acestea, 900 de locuri sunt pentru detinutii cu regim inchis, restul de 100 de locuri fiind destinate celor clasificati la regimul de maxima siguranta.
"Acest proiect, la fel ca si cel de la Unguriu, din judetul Buzau, este crucial pentru modernizarea sistemului penitenciar. Este important faptul ca ambele proiecte au intrat in faza de executie a lucrarilor. Investitia de la Berceni depaseste 850 de milioane de lei. Constructia celor doua penitenciare reprezinta cea mai buna dovada a faptului ca statul roman face mari eforturi pentru a rezolva definitiv problema locurilor de detentie la standarde europene. Acestea sunt primele investitii pornite de la zero dupa multi ani, dar lor li se adauga proiectele anuale de amenajare a noi locuri de detentie in penitenciarele existente", a declarat Alina Gorghiu, ministra justitiei.
 
 
Viitorul penitenciar de la Berceni va avea o suprafata construita de 77.710 mp si o arie desfasurata de 94.263 mp. Zona de detentie va avea 11 pavilioane, astfel:
• 9 pavilioane independente unul fata de celalalt pentru detinutii din regim inchis, a cate 100 locuri de detentie fiecare;
• doua pavilioane independente unul fata de celalalt pentru cazarea celor 100 detinuti clasificati in regimul de maxima siguranta.
Fiecare pavilion va avea, in afara de camerele de detentie, punct comercial, oficiu, sala de mese, club activitati de reintegrare sociala, sala de clasa, frizerie, telefonie, hobby, biblioteca etc.
Alte facilitati relevante atat pentru personal, cat si pentru persoanele custodiate sunt urmatoarele: infirmerie, cladire administrativa pentru personal (birouri, sali de sedinte, spatii administrative comune, arhiva si sali de sport cu vestiarele aferente), pavilion carantina, sala de sport, pavilion "Vizite".
Lucrarile de proiectare a penitenciarului au fost asigurate de asocierea Electroproiect (lider), Popp & Asociatii si Westfourth Architecture, avand ca subcontractanti societatile Metroul SA, Miral Instal Company si Altimate. Echipa de proiectare va asigura si asistenta tehnica pe intreaga perioada de constructie.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
viarom
noark
rigips
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
ness project
theda mar
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
concelex
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander