Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ROMEXPO: Proiect de dezvoltare cu 20 de cladiri si investitii de doua miliarde euro
ROMEXPO: Proiect de dezvoltare cu 20 de cladiri si investitii de doua miliarde euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 13 Ian 2020 06:00
Proiectul de dezvoltare a Centrului Expozitional Romexpo include constructia a 20 de cladiri cu regimuri de inaltime diferite (4S+P, 4S+P+1E-8E si 4S+P+23E-41E), o cu o suprafata totala desfasurata de peste 1,3 milioane de metri patrati si o investitie estimata la circa doua miliarde euro. Mega-proiectul care va transforma in totalitate zona este dezvoltat de Romexpo in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si cu dezvoltatorul Iulius Group.
Potrivit anuntului de intentie si planurilor de dezvoltare aflate in dezbatere publica pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti pana la 23 decembrie 2019, Centrul Multifunctional Romexpo va include, pe langa spatiile expozitionale, cladiri de birouri, un centru comercial si de recreere, o zona culturala, precum si functiuni hoteliere si de locuire. 
Conform documentatiei elaborate de 4B Consultanta Arhitectura, companie coordonata de arhitectul Bogdan Bogoescu, pe terenul de aproape 330.000 mp studiat prin documentatie se propun, pe langa constructiile existente, 20 de cladiri cu functiune predominant comerciala (birouri si spatii comerciale), dar si locuire si hotel, dintre care 14 vor fi cladiri foarte inalte, cu peste 23 de etaje supraterane. Cea mai inalta dintre acestea va avea 41 de etaje (4S+P+41E) si o inaltime de aproape 180 de metri, urmand a deveni, la finalizare, cea mai inalta cladire din Romania. Pentru toate cladirile s-au propus 4 niveluri subterane, ce vor fi utilizate cu precadere pentru parcari.
"Investitia propune realizarea unui proiect multifunctional care sa completeze oferta expozitionala cu alte activitati comerciale, de servicii, recreationale si culturale care vor atrage o varietate foarte mare de vizitatori. Oferta de spatii de birouri va permite atragerea a sute de companii si generarea a peste 20.000 de locuri de munca. (...) Centrul de expozitii va activa in pavilioanele B, care sunt incluse ca parte integranta centrala a proiectului si va continua sa gazduiasca targuri si expozitii de anvergura nationala si internationala", se arata in anuntul de intentie al investitorului.
Pe langa acestea, Romexpo propune dezvoltarea unui nou centru de conferinte si congrese, primul centru de sali si conferinte din Romania ce va beneficia de toate serviciile conexe necesare organizarii evenimentelor, ce va include si constructia unui hotel de 5 stele dotat cu centru SPA.
Potrivit documentatiei, centrul de business si retail va fi format exclusiv din cladiri certificare LEED, zona de recreere va fi dezvoltata sub forma unei gradini publice, iar zona de parcare va avea o suprafata desfasurata de 420.000 mp si o capacitate de 12.000 de locuri. In total, cladirile propuse vor ocupa o suprafata construita de aproape 170.000 mp si vor acea o arie desfasurata de peste 1,3 milioane mp. Spatiile verzi vor fi amenajate pe o suprafata de 66.210 mp la sol (20%) si, suplimentar, pe aproape 40.000 mp pe placa (12%).
Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul, situat pe B-dul Expozitiei nr. 4 si nr. 22-30, B-dul Marasti nr. 65-67, se afla in proprietatea statului roman, dar a fost trecut in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" si dat in folosinta gratuita a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru o perioada de 49 de ani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
SSAB
strabag nivel 1
theda mar
rigips
viarom
siniat
ness project
SIGM
MAKITA
Ubitech
CDS
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
concelex
konsent
Acvatot 2019
quadratum
BogArt

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander