Agenda Constructiilor
Marti, 05 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Autostrada Moldovei, o legatura importanta cu Ucraina, care va ajuta la reconstructie
Autostrada Moldovei, o legatura importanta cu Ucraina, care va ajuta la reconstructie
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 13 Sep 2023 11:54
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat marti, la Calimanesti, in judetul Vrancea, ca, odata finalizata, autostrada Moldovei A7 va constitui o legatura importanta cu Ucraina si va ajuta la reconstructia acestei tari.
"Si pe acest tronson Focsani - Bacau lucrarile inainteaza, si inainteaza in ritm sustinut. Am discutat cu constructorul si stadiul pe care il vedeti de la Focsani pana aici (Calimanesti - n.r.), in acest stadiu ne aflam pana la Roman, urmand ca in aceste saptamani de toamna sa se intre si pe ultimul tronson, de la Roman la Pascani. De asemenea, cred ca merita spus ca in aceasta toamna vom scoate la licitatie si parte din ultimul tronson, Pascani - Suceava. Studiul de fezabilitate este aproape finalizat, asta inseamna ca in toamna acestui an vom putea lansa licitatia si ajungem cu autostrada pana la Suceava, urmand ca in ianuarie - februarie, odata cu finalizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Suceava - Siret, sa inchidem toata aceasta autostrada A7, care pleaca de la Ploiesti si se termina la Siret, o legatura importanta cu Ucraina, care va ajuta la ceea ce speram sa vina cat mai repede, si anume acea perioada de reconstructie a Ucrainei", a declarat Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a sustinut ca, avand in vedere traficul sporit din si spre Ucraina, drumurile nationale din zona Moldovei au avut nevoie de lucrari de refacere, fiind necesare fonduri suplimentare.
"Noi am solicitat la CNAIR sume de bani si inaintam aceste solicitari catre Ministerul Finantelor pentru lucrari de refacere pe drumurile nationale. Tot acest trafic sporit cu Ucraina, mai ales aici, pe DN 2, a dus la lucrari suplimentare. Mare parte din cheltuielile de intretinere in anul acesta, pe aceste drumuri nationale, au venit in plus fata de cele obisnuite. Traficul a dus la degradarea drumurilor", a spus Grindeanu.
Premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, a subliniat ca Guvernul Romaniei a inaintat deja o cerere catre Comisia Europeana pentru a cere bani pentru refacerea acestor drumuri nationale.
"De ieri au fost trimise hartiile la Comisia Europeana, asa cum am convenit si cu doamna presedinte, urmand sa fie analizate si, impreuna cu domnii europarlamentari, sa grabim lucrurile", a precizat Marcel Ciolacu.
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, impreuna cu premierul Marcel Ciolacu, au efectuat marti, vizite de lucru pe autostrada A7, la loturile 1 si 2 din Autostrada Ploiesti - Buzau, tronsonul 4 din Autostrada Buzau - Focsani si lotul 3 parte din Autostrada Focsani - Bacau.
 
MTI va lansa licitatie pentru constructia drumului expres Focsani-Braila
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat marti, la Focsani, ca in lunile urmatoare va fi organizata licitatia pentru drumul expres Focsani - Braila.
"In lunile urmatoare vom finaliza si studiul de fezabilitate de la Focsani - Braila, drumul expres, ceea ce inseamna ca in urmatoarele luni vom scoate la licitatie drumul expres Focsani - Braila, care se va duce cu descarcarea pe podul de la Braila si vom merge pe varianta spre Tulcea si spre litoral. Eu spun ca este important", a declarat Sorin Grindeanu.
Aflat intr-o vizita de lucru pe traseul autostrazii A7, acesta a precizat ca sunt sanse mari ca pana la finalul anului viitor sa se circule pe tronsonul Focsani - Buzau al A7.
"Avem toate premisele ca la sfarsitul anului viitor sa putem sa circulam pe Focsani - Buzau. Sunt sanse foarte mari, s-a ajuns foarte sus si cu stratul de stabilizare si cu toate lucrurile care tin partea dificila a acestor patru tronsoane, pentru ca vorbim de patru loturi", a spus Grindeanu.
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, impreuna cu premierul Marcel Ciolacu, au efectuat marti, vizite de lucru pe autostrada A7, la loturile 1 si 2 din Autostrada Ploiesti - Buzau, tronsonul 4 din Autostrada Buzau - Focsani si lotul 3 parte din Autostrada Focsani - Bacau. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
Ubitech
theda mar
MAKITA
grundfos
BALTIC
viarom
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
noark
rigips
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu