Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CONSITRANS supervizeaza constructia autostrazii Bucuresti-Moara Vlasiei
CONSITRANS supervizeaza constructia autostrazii Bucuresti-Moara Vlasiei
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 21 Ian 2016 08:05
Consitrans, una dintre cele mai importante firme de consultanta, proiectare si asistenta tehnica in domeniul infrastructurii de transport din Romania, va primi 1,74 milioane de lei (fara TVA) de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru supervizarea lucrarilor de constructie a tronsonului de 3 km de autostrada cuprins intre centura municipiului Bucuresti si Moara Vlasiei (km 6+500 - km 19+500). Desi contractul a fost atribuit inca din octombrie 2015, acesta a fost publicat in cadrul SEAP abia la jumatatea lunii ianuarie 2016, oferta Consitrans fiind selectata dintr-un numar total de 11 oferte, din care numai 9 au fost declarate drept admisibile, pe criteriul pretului celui mai scazut.
Durata contractului este 72 luni, din care 4 luni pentru perioada de proiectare, 18 luni pentru activitatile de supervizare pe intreaga perioada de executie, 48 luni pentru supervizarea in perioada de garantie si doua luni pentru inchiderea contractului de proiectare si executie si pentru finalizarea contractului de servicii.
La finele anului trecut, CNADNR a atribuit inclusiv lucrarile de constructie pentru sectorul dintre Bucuresti si Moara Vlasiei, acestea urmand a fi realizate de companiile Aktor SA si Euro Construct Trading '98, care vor primi 129,18 milioane de lei (fara TVA) pentru realizarea proiectului. Traseul autostrazii incepe de pe Str. Petricani, in prelungirea Str. Fabrica de Glucoza. Dupa iesirea din Bucuresti, autostrada Bucuresti - Moara Vlasiei este amplasata pe teritoriul administrativ al orasului Voluntari, iar continuarea acestuia se racordeaza la sectorul de autostrada deja construit.
***
Consitrans este compania care s-a ocupat inclusiv de supervizarea lucrarilor de constructii pe tronsonul de autostrada Sibiu-Orastie, unde este deja cunoscut faptul ca o portiune de 200 de metri trebuie demolata si reconstruita. Pe parcursul lucrarilor respective, Consitrans a emis 249 de rapoarte de neconformitate, prin care a constatat mai multe deficiente in sarcina antreprenorului (compania italiana Salini Impregilo), printre care se afla neconformitatea materialelor utilizate sau neaprobarea acestora de catre beneficiar, nerespectarea de catre antreprenor a prevederilor contractului, caietului de sarcini si prevederilor Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii etc.
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
top 500
top 500
noark
rigips
top 500
FRONTALE
concelex
CDS
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Ubitech
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu