Agenda Constructiilor
Vineri, 16 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - GUVERNUL a anulat proiectele de PPP pentru constructia de autostrazi si spitale
GUVERNUL a anulat proiectele de PPP pentru constructia de autostrazi si spitale
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 29 Ian 2020 12:21
Guvernul a aprobat, ieri, prin ordonanta de urgenta anularea proiectelor de parteneriat public-privat (PPP) pentru constructia autostrazilor Ploiesti - Brasov si Targu Neamt - Iasi - Ungheni, si a eliminat competentele Comisie Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP) ca unitate centralizatoare a procedurilor de parteneriat public-privat. De asemenea, Executivul a anulat si PPP privind constructia unor spitale regionale. Toate proiectele de investitii au fost transferate la ministerele de resort - Ministerul Transporturilor, respectiv Ministerul Sanatatii.
"Un alt proiect de act normativ adoptat in sedinta de Guvern este deblocarea proiectelor de infrastructura de interes national, proiecte majore de infrastructura precum Autostrada Ploiesti - Brasov sau Autostrada Targu Neamt - Iasi - Ungheni, care au fost mult timp ingropate la CNSP in vederea finalizarii unor proceduri de parteneriat public-privat care nu aveau nicio sansa de realizare. Prin ordonanta de urgenta care modifica OUG 39/2018 privind parteneriatul public-privat sunt eliminate competentele CNSP in domeniul procedurilor de centralizare, de derulare, ca unitate centralizatoare a procedurilor de parteneriat public-privat, iar aceste competente sunt transferate impreuna cu proiectele de investitii de la CNSP la nivelul ministerelor de resort", a declarat Ionel Danca, seful Cancelariei premierului, la finalul sedintei de Guvern de ieri.
Potrivit reprezentantului Guvernului, pe langa cele doua proiecte de autostrazi mentionate, vor reintra in portofoliul Ministerului Transporturilor inclusiv Autostrada Bucuresti - Craiova - Calafat - Drobeta Turnu Severin, Linia ferata de mare viteza Bucuresti - Craiova - Sofia - Timisoara - Belgrad - Cluj - Budapesta, extinderea retelei de metrou prin realizarea Magistralei M7, construirea Aeroportului Bucuresti sud etc.
Totodata, in portofoliul Miniserului Sanatatii vor intra proiectul de constructie a Clinicii Dr. Grozovici din Bucuresti, construirea si operarea unei Banci nationale de sange, plasma umana si celule stem, Spitalul regional Timisoara, Spitalul regional Braila-Galati si Spitalul regional Targu Mures.
"Alte proiecte sunt transferate la Ministerul Economiei si Energiei, proiecte precum Complexul hidrotehnic de la Turnu Magurele sau Centrala hidroelectrica Tarnita-Lapustesti si, de asemenea, tot la Ministerul Economiei, Energiei si Turismului, constructia unui sistem de resorturi de lux la Marea Neagra sau a unui Complex turistic pentru schi in Masivul Fagaras", a precizat Ionel Danca.
Seful Cancelariei care a mai mentionat ca "multe dintre aceste proiecte sunt intr-un stadiu incipient sau nu s-au efectuat niciun fel de demersuri in vederea realizarii lor" si ca "decizia Guvernului a fost luata tocmai pentru a debloca situatia acestor proiecte".
Proiectele vor fi predate/ preluate in urmatoarele 10 zile, dupa care ministerele de resort vor trebui sa vina cu solutii si propuneri privind investitiile respective.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021AUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
strabag nivel 1
cv water 2021
Acvatot 2019
rigips
hidroplasto
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere