Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTIC: Se lucreaza intens pe santierele autostrazilor Sibiu-Pitesti si Sebes-Turda
MTIC: Se lucreaza intens pe santierele autostrazilor Sibiu-Pitesti si Sebes-Turda
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2020 13:49
Stadiul lucrarilor la sectiunea 1 din cadrul Autostrazii Sibiu - Pitesti si al celor realizate in cazul loturilor 1 si 2 aferente Autostrazii Sebes - Turda au fost verificate in cadrul unei vizite de lucru efectuata de catre ministrul Lucian Bode si Prim-ministrul Ludovic Orban, alaturi de vicepremierul Raluca Turcan. Delegatia guvernamentala a fost insotita de reprezentantii autoritatilor administratiei locale si de cei ai constructorilor implicati in realizarea lucrarilor la loturile respective de autostrada.
In urma inspectiei lucrarilor de pe sectiunea 1 din cadrul Autostrazii Sibiu - Pitesti, ministrul Lucian Bode a subliniat faptul ca, in conditiile in care Guvernul Orban are alocate sumele necesare pentru realizarea investitiilor, termele de finalizare a lucrarilor pot sa fie substantial reduse.
”Dupa ce am reusit, la inceputul acestui an, sa incepem lucrarile la tronsonul 1 Sibiu - Boita, luni am semnat contractul de proiectare si executie pentru sectiunea 5 Curtea de Arges - Pitesti. La sfarsitul acestei luni cred ca vom fi in masura sa anuntam castigatorul si sa semnam contractul, pana la sfarsitul lunii iunie si pentru tronsonul 4 Tigveni - Curtea de Arges. In ceea ce priveste tronsonul 3, avem toate datele si toate analizele facute, (...) astfel incat Compania de drumuri sa poata sa scoata la licitatie si acest tronson. Avem in analiza o serie de masuratori, studii geo, pe care le realizam pe tronsonul 2, astfel incat pana la sfarsitul acestui an sa putem sa scoatem la licitatie si sa semnam contractul de executie si pentru acest asteptat tronson. Asadar, din acest punct de vedere, suntem in linie dreapta - dupa ani si ani de asteptari, iata am inceput lucrarile. Din punct de vedere al finantarii, lucrurile stau foarte bine. Avem 6,4 miliarde de lei alocati prin bugetul de stat pe anul 2020, titlul 58 - Fonduri europene. Nu exista nicio problema sa finantam toate loturile de autostrada aflate in executie in acest moment, vorbesc de 164 de kilometri de autostrada si drumuri expres. (…) Avem toate clarificarile transmise catre Comisia Europeana, suntem pe ultimii metri in a primi raspunsul pentru “acea problema cu gandacul” . A fost o falsa problema si iata ca in foarte putin timp o sa avem si aprobarea Comisiei Europene pentru finantarea tronsoanelor 1,4 si 5 (…) Suntem in discutii foarte avansate cu o institutie financiara care si-a exprimat deschiderea pentru a ne acorda un imprumut-punte sa putem finanta aceste tronsoane de autostrada 1,4 si 5 din Sibiu-Pitesti si pentru a lua presiunea de pe bugetul de stat. Ne bucuram sa avem acest element important, cel al finantarii, asigurat”, a declarat Lucian Bode.
In ceea ce priveste lotul 1 al Autostrazii Sebes - Turda, ministrul Lucian Bode a remarcat progresul fizic al lucrarilor, acesta ajungand la 86%, in conditiile in care in ultima perioada au fost implementate si o serie de masuri necesare pentru protectia sanatatii muncitorilor, in contextul crizei generate de noul coronavirus. In discutiile avute cu antreprenorul, acesta a precizat ca sunt depuse toate eforturile necesare astfel incat in noiembrie 2020 lotul de autostrada sa poata fi dat in trafic.
In cazul lotului 2 al Autostrazii Sebes - Turda, unde se inregistreaza un stadiu fizic al lucrarilor de peste 67%, ministrul Lucian Bode a cerut antreprenorul sa asigure o mult mai buna mobilizare deoarece numai astfel termenul stabilit pentru finalizarea lucrarilor va putea fi respectat.
”Eu cred ca anul 2020, si spun cu toata convingerea, este anul in care autostrazile se construiesc in teren in Romania, nu pe hartie, nu fantasmagorii pe care le vedeati in studiourile de televiziune frumos desenate de catre cei dinaintea noastra. Ma bucur sa vad o mobilizare si pe Lotul 1 si pe Lotul 2, dar este loc de mai bine. Cel putin aici, matematic, este nevoie de mobilizare mult mai mare, mult mai buna pentru a ne incadra in termen. Termenul este noiembrie 2020, termen pana la care vrem sa dam in trafic cei 40 de kilometri ai autostrazii Sebes - Turda cu cele doua loturi. Multumesc domnului prim-ministru, doamnei viceprim-ministru, domnului ministru, colegilor mei parlamentari, domnilor primari, cei care sunt astazi alaturi de noi pentru a vedea la fata locului ce se intampla cu adevarat pe santierele din Romania unde noi pe 164 de kilometri de autostrada lucram in acest moment. Antreprenorii au inteles solicitarea mea si au tinut deschise santierele in toata aceasta perioada. Mai mult, am dat in lucru, efectiv am inceput lucrarile la 70 de kilometri de autostrada si drumuri expres in Romania. Vom continua acest program accelerat astfel incat anul 2020, repet, sa fie anul constructiei de autostrazi in teren si nu pe hartie sau in studiourile de televiziune”, a pus ministrul Bode.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
concelex
quadratum
SSAB
BogArt
Ubitech
noark
ness project
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Arduro
CDS
theda mar
MAKITA
EDIT-Structural
strabag nivel 1
siniat
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
leviatan
konsent
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander