Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - VARD Braila livreaza cele 86 de module ale tablierului noului pod peste Dunare
VARD Braila livreaza cele 86 de module ale tablierului noului pod peste Dunare
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 10 Iun 2020 15:45
Pe santierul noului pod peste Dunare care se construieste in zona Brailei avanseaza lucrarile la fundatii, in curand urmand a fi demarate si lucrarile la suprastructura. Proiectul, cu o valoare de peste 500 de milioane de euro, are termenul de finalizare stabilit in anul 2021. Lucrarile sunt realizate de grupul italian Astaldi, in asociere cu compania nipona IHI Infrastructure.
Tablierul metalic al podului va fi fabricat si livrat pe santierul naval Vard Braila.
"Santierul Naval Braila a preluat producerea modulelor din care se va compune podul - este vorba de 86 de module cu dimensiunea 25 pe 30 de metri. (...) Constructiile sunt extrem de importante pentru realizarea acestui obiectiv de investitii. (...) Ideea de a trece de pe nave pe module din structura podului a mai fost aplicata si in Italia la podul de la Genova. Fincantieri (n.r. grupul italian care detine Vard Braila) are experienta in realizarea de astfel de structuri pentru componenta podului. In ceea ce priveste ritmul de productie, de livrare a acestor module, santierul este extrem de bine organizat si are capacitatea de a livra la termen aceste componente extrem de importante pentru realizarea podului. In ceea ce ne priveste, privim cu mare atentie ceea ce se intampla in domeniul constructiei si reparatiei de nave, pentru ca reprezinta o componenta foarte importanta pentru economia romaneasca, sunt multe locuri de munca aici si exista o experienta acumulata care face ca toti actorii economici, indiferent ca este vorba de actori economici autohtoni sau de investitori straini, cum sunt Fincantieri, Damen, sa poata asigura o competitivitate pentru acest domeniu economic si sa poata permite dezvoltarea economica, in continuare, a zonelor in care sunt santierele si a Romaniei", a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, cu prilejul unei vizite pe Santierul Naval de la Braila si la podul peste Dunare.
Cablurile de sustinere a podului vor fi fabricate in Japonia, iar tabla groasa care va fi folosita la confectionarea segmentilor tablierului podului va fi livrata de Liberty Galati.
 
 
 
Sursa foto: Paolo Sacchi, Area Procurement Manager - Europe, Astaldi Spa
* Sursa video: Guvernul Romaniei
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulallbimAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere