Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ELCO: Noile cazane industriale L Plus cu putere de 1,6 MW, la instalarea in cascada
ELCO: Noile cazane industriale L Plus cu putere de 1,6 MW, la instalarea in cascada
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 07 Sep 2020 12:45
ELCO, brandul german de cazane pentru incalzire de capacitati mari, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, liderul pietei locale de boilere electrice si centrale termice, lanseaza o gama noua de cazane industriale proiectate pentru a satisface cele mai exigente cerinte de incalzire din industrie, oferind numeroase caracteristici si beneficii ce le permit sa fie montate in numeroase aplicatii comerciale, fie ca unitati unice, fie in cascada.
“In pofida situatiei generate de criza pandemica, piata locala de constructii si-a continuat dezvoltarea, conform ultimelor cifre raportate pentru luna iunie de catre Eurostat. Acestea indica o crestere de cca. 7% inregistrata in acest domeniu, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, fiind si cea mai mare crestere din Uniunea Europeana. Luand in calcul acest aspect, dar si evolutia pozitiva a business-ului ELCO, am decis sa lansam noua gama de cazane in condensare L Plus, destinata proiectelor noi sau celor aflate in reabilitare”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.
Potrivit studiilor din piata, domeniul constructiilor de spatii de birouri a fost cel mai putin afectat de pandemia COVID-19 si a prezentat o tendinta pozitiva. Prognozele realizate la inceputul pandemiei au prevazut reducerea necesarului de spatii de birouri datorita tendintei in crestere a angajatilor de a lucra de acasa. In acelasi timp insa, au fost implementate si reguli stricte de distantare fizica, iar balanta a inclinat spre nevoia de mai mult spatiu si spre necesitatea de a fi redusa densitatea angajatilor din cladirile de birouri. Astfel, in primele 6 luni ale anului 2020, stocurile de birouri din clasele A si B au crescut cu 3% si acum se ridica la 3,22 milioane mp.
In timp ce per total in Uniunea Europeana nivelul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 5,8% in luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie a anului trecut, singurele state membre in care acest indice a crescut au fost, alaturi de Romania, Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) si Olanda (0,8%). Comparativ, in zona euro lucrarile de constructii au consemnat in iunie un declin anual de 5,9%.
Noua gama L Plus - puteri instalate intre 60 kW si 1,6MW
Tinand cont de semnalele pozitive din piata de constructii, portofoiul de produse ELCO Heating Solutions a fost consolidat cu noua gama de cazane in condensare L Plus, care este formata din modelele murale THISION® L PLUS si de cele de pardoseala TRIGON® L PLUS, ce ofera performante ridicate, instalare adaptabila oricarui tip de instalatie si intretinere simpla. Ambele tipuri de echipamente termice dispun de puteri de la 60 pana la 200kW pentru un singur cazan si pana la 1,6 MW la instalarea in cascada, avand in acelasi timp emisii de NOx extrem de mici.
„Noile produse din gama L Plus sunt doua dintre cele mai puternice, compacte si eficiente cazane aflate in prezent pe piata locala de profil si vin ca raspuns la nevoia identificata in piata. Astfel, ne-am dorit sa oferim clientilor nostri produse eficiente energetic, cu emisii de noxe foarte reduse si cu o gama variata de puteri adaptata oricarui tip de instalatie”, a mai spus Catalin Draguleanu.
Cea mai importanta caracteristica a noilor sisteme de incalzire de mare capacitate sunt modelele cu doua schimbatoare de caldura, care functioneaza independent unul de celalalt, oferind astfel posibilitatea functionarii in cascada fara a fi nevoie de instalarea mai multor unitati.
Principala cerinta a pietei - produse eficiente cu amprenta mica la sol
“Domeniul in care activam este unul foarte dinamic, in care este nevoie tot timpul de adaptare la noile cerinte, la noi rigori, iar lansarea permanenta de produse reprezinta o dovada clara de flexibilitate si de raspuns prompt la nevoile pietei. In domeniul constructiilor, nevoia de spatiu si valorificarea acestuia sunt aspecte foarte importante. Astfel, gradul ridicat de eficienta al noilor produse este secondat de posibilitatea de a fi instalate in spatii mai mici, datorita amprentei reduse la sol a cazanelor de pardoseala, aspect foarte cautat mai ales la proiectele de reabilitare”, a subliniat Catalin Draguleanu.
Performanta net superioara a noilor cazane ELCO le face ideale pentru utilizarea in toata gama de proiecte de constructii, precum: cladiri de birouri, comerciale, administrative sau logistice, unde spatiul disponibil trebuie folosit in mod inteligent.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
viarom
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
strabag nivel 1
ness project
konsent
rigips
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
CDS
quadratum
SIGM
Arduro
Acvatot 2019
noark
BogArt
siniat
Ubitech
MAKITA
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander