Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERAPLAST: Crestere de 18% a cifrei semestriale de afaceri
TERAPLAST: Crestere de 18% a cifrei semestriale de afaceri
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 12 Aug 2016 17:36
Grupul Teraplast SA - Bistrita, unul dintre principalii producatori de materiale pentru constructii si instalatii, a inregistrat, in primul semestru din 2016, o cifra de afaceri consolidata de 192,76 milioane de lei, in crestere cu 17,46% fata de aceeasi perioada din 2015. Potrivit datelor companiei, evolutia a fost sustinuta atat de contextul pietei interne, cat si de majorarea livrarilor in afara granitelor tarii. In intervalul analizat, exporturile grupului au crescut cu 28% fata de perioada similara din 2015, produsele Teraplast ajungand in Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia sau Belgia.
"Evolutia din prima jumatate a anului este in linie cu asteptarile noastre. In a doua jumatate a anului in curs, insa, riscam sa vedem o inversare a trendului in ceea ce priveste evolutia pietei. Segmentul de infrastructura devine aproape inexistent in conditiile in care proiectele fazate s-au incheiat in majoritatea lor, iar pe partea de lucrari rezidentiale asistam la o blocare a pietei, cauzata de lipsa creditarii. Este de neinteles pentru noi de ce, la doi ani si jumatate de la inceputul exercitiului bugetar 2014-2020, nu sunt deschise apelurile de proiect pentru Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Beneficiarii (regiile de apa-canal) au proiectele pregatite in baza masterplan-urilor, insa nu le pot depune. Proiectele de apa si canalizare dispun de finantari de peste 6 miliarde euro, insa startul lent al acestora va avea un impact negativ in acest an asupra pietei constructiilor, deoarece numai investitiile private nu pot sustine evolutia viitoare a sectorului", a declarat Alexandru Stanean, directorul general Teraplast.
Profitul net realizat de grup in semestrul intai a.c. s-a situat la 19,06 milioane de lei, in crestere cu 52,2% fata de nivelul de 12,52 milioane de lei inregistrat la jumatatea anului trecut.
Totodata, valoarea totala a investitiilor realizate de companie in perioada ianuarie-iunie a.c. a cumulat 6 milioane de lei, aproape un sfert din bugetul de circa 23 milioane de lei (5 milioane de euro) de care beneficiaza in acest an.
***
Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiarele Plastsistem, Teraglass (incepand din luna aprilie 2015), Teraplast Moldova, Teraplast Logistic (din iunie 2016) si Politub (entitate controlata in comun). Grupul activeaza pe pietele de instalatii si amenajari, profile de tamplarie, panouri sandwich si structuri metalice zincate, tamplarie termoizolanta si granule PVC, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. Compania-mama, Teraplast, este lider pe piata de canalizari exterioare, granule si lambriuri si al doilea cel mai mare furnizor din domeniul canalizarilor interioare. Subsidiara Plastsistem se afla intre primii trei producatori de pe piata de panouri termoizolante si, incepand de anul trecut, este liderul segmentului de structuri metalice zincate.
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
ness project
concelex
siniat
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
theda mar
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
rigips
Ubitech
BogArt
quadratum
SIGM
noark
Arduro
viarom
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander