Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - PIATRAONLINE a inchis temporar showroom-ul si incurajeaza achizitiile online
PIATRAONLINE a inchis temporar showroom-ul si incurajeaza achizitiile online
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 31 Mar 2020 06:45
Compania Rock Star Construct, ce detine brandul PiatraOnline - primul magazin online din Romania dedicat exclusiv pietrei naturale pentru amenajari -, si-a inchis temporar showroom-ul pe care il detine in zona de nord a Capitalei si incurajeaza achizitiile online. Decizia a fost luata ca masura preventiva de siguranta pentru clienti si angajati, in contextul limitarii raspandirii noului tip de coronavirus.
 
"Ne adaptam de la o zi la alta, in functie de evolutia situatiei; cu siguranta, faptul ca a trebuit sa luam o decizie foarte grea - si anume sa inchidem showroom-ul, pentru prima data in peste 11 ani de activitate, a fost una din deciziile dificile, deoarece in acesti ani nu am avut nici macar o zi inchis acest centru. De asemenea, avand in vedere noul context, printre primele decizii pe care le-am luat au fost inghetarea unor campanii de marketing ce nu mai prezentau interes pe piata in acest moment, adaptarea altor campanii la situatia actuala, reorganizarea echipei interne, astfel incat sa gasim cat mai multe optiuni sa se lucreze de acasa si doar cei absolut necesari sa vina in fiecare zi in showroom, chiar daca acesta are usile inchise traficului offline", a declarat Mariana Constantinescu Bradescu, Managing Partner PiatraOnline.
 
Cele mai mari dificultati generate de situatia actuala pentru companie sunt legate, in primul rand, de blocarea proiectelor de amenajari ale persoanelor fizice. "Pe langa aceste probleme, ce vor avea repercusiuni in cash flow-ul companiei, echipa este destul de speriata, ceea ce face ca activitatea ei sa nu fie la cote maxime", mai spune reprezentanta companiei.
 
Mariana Constantinescu Bradescu mai spune ca, spre deosebire de 2008, cand totul a pornit de la criza imobiliara, de data acesta ne confruntam cu o criza sanitara, ce nu are reguli si istoric, ceea ce face dificila orice estimare. "Totusi, asa cum deja s-a anuntat la nivel international, estimarile la nivelul impactului economic/ financiar vor fi extraordinar de mari. Piata de constructii, in acest moment, are sanse sa treaca relativ bine prin aceasta criza, insa, daca situatia se va prelungi, impactul negativ nu va putea ocoli nici acest sector", subliniaza reprezentanta PiatraOnline.
 
Masurile Guvernamentale sunt insuficiente si discriminatorii
Ea mai subliniaza ca masurile luate de autoritati, pana la momentul redactarii acestui articol, sunt insuficiente, nu sunt clare si sunt discriminatorii.
"Va dau un exemplu simplu: noi nu ne incadram in categoriile afectate, ca domeniu de activitate, insa atat timp cat s-a dat ordonanta militara ca oamenii sa stea acasa, cum se asteapta Guvernul sa fac vanzare? Proiectele persoanelor fizice nu functioneaza, iar achizitiile in santierele B2B au fost inghetate. Un alt exemplu: showroom-ul a fost inchis, ce facem cu femeia de serviciu, cu secretara, cu fetele de la receptie si ceilalti angajati? Sunt job-uri legate direct de activitatea din offline, din showroom. Nu avem nevoie de ei la munca, dar in acest moment ii chemam doar pentru ca nu vrem sa ii trimitem acasa, in concediu fara plata, pentru ca toti au nevoie de salarii pentru a supravietui. Cum gestioneaza acest lucru statul roman?", mai spune Mariana Constantinescu Bradescu.
 
Sefa PiatraOnline face apel la colegii si partenerii din mediul de afaceri sa solicite masuri potrivite de la Guvern pentru a-si putea pastra angajatii si a putea relua activitatea la incheierea starii de urgenta, si, pe cat posibil, sa nu blocheze banii in piata.
"Cred ca este important, in acest moment, sa incercam fiecare dintre noi sa nu blocam banii in piata: sa facem plati in limita posibilitatilor si sa nu ne blocam partenerii, pentru ca aceasta poate duce la acel blocaj greu de resuscitat despre care se vorbeste la nivel international", incheie Mariana Constantinescu Bradescu.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADC4E FORUMALLBIMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere