Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ADEPLAST recomanda aplicarea amorsei PROJEKT pentru suprafete absorbante
ADEPLAST recomanda aplicarea amorsei PROJEKT pentru suprafete absorbante
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Mar 2019 18:22
Cu referire la majoritatea produselor din clasa mortarelor pentru tencuiala, existente pe piata, inclusiv mortarele de tencuiala pentru interior produse de catre noi, in ultima vreme, pe fondul temperaturilor cu mult crescute fata de media anilor anteriori, coroborat cu o varietate tot mai mare de tipuri de caramizi folosite si cu posibile deficiente si imperfectiuni in executarea lucrarilor de aplicare a geamurilor si ferestrelor, a fost sesizata aparitia unor neconformitati sub forma fisurilor in stratul de tencuiala aplicat.
Fiind extrem de absorbante, caramizile retin mult mai repede apa din mortare (oricine va lua apa si o va arunca pe perete, va observa ca apa va disparea mult mai repede si uneori sfaraie precum o plita incinsa). Geamurile montate incorect sau lipsa acestora conduc la aparitia curentului si astfel perioada de uscare a materialului scade. Lipsa geamurilor inainte de inceperea operatiunilor de tencuire poate conduce la aparitia fisurilor si scaderea perioadei de uscare.
Pentru a preveni si a diminua aparitia acestor probleme, este necesar ca echipel de tencuitori sa aplice mereu un strat de material pe intreaga camera, masina de tencuit sa fie instalata cu apa mai multa si sa o aplice ca un sprit de ciment.
De asemenea, inainte de aplicarea mortarelor de tencuiala pentru interior pe substraturile absorbante este recomandata aplicarea amorsei de impregnare PROJEKT, un produs special conceput pentru tratarea acestor tipuri de suprafete. Aplicarea se face conform prevederilor fisei tehnice a produsului. In cazul aplicarii pe suprafete de beton se va aplica obligatoriu BetonContact.
In paralel cu initiativa convocarii unei intalniri cu producatorii de caramizi, AdePlast lucreaza sa imbunatateasca mortarele de tencuiala pentru interior pentru a face fata si acestor situatii recent intalnite (si care nu reprezinta o deficienta de calitate din partea noastra ca producator) si va asiguram ca, in cel mai scurt timp, produsele noastre vor fi fabricate pe baza unei retete care sa faca fata oricaror potentiale probleme.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelALLBIMCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere