Agenda Constructiilor
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CC: Aplast Wood si Glass District, preluate de Anaberger
CC: Aplast Wood si Glass District, preluate de Anaberger
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 10 Feb 2016 17:01
Consiliul Concurentei (CC) a emis, recent, o decizie prin care autorizeaza operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea, de catre Anaberger Holding GmbH, a controlului unic asupra firmelor Aplast Wood Industry si Glass District.
Anaberger Holding este o societate austriaca, avand sediul in Viena, ce face parte din grupul Anaberger, controlat la randul sau de fondul de investitii CEE Special Situations Fund LP. Grupul Anaberger realizeaza investitii controlate in entitati si industrii care intampina dificultati operationale, manageriale si financiare si care necesita schimbari imediate si importante de redresare, precum restructurari financiare si operationale.
In Romania, acest grup controleaza firma Bravo Trading din Fundulea (judetul Calarasi), implicata in productia de elemente metalice destinate sistemelor de scurgere a apei pluviale si sistemelor de acoperis.
Inainte de realizarea operatiunii de concentrare economica, Aplast Wood Industry, inregistrata sub codul CAEN ce presupune fabricarea de furnire si a panourilor din lemn, respectiv Glass District – implicata in prelucrarea si fasonarea sticlei plane erau detinute de Tassal Group Ltd.
Analiza de catre CC a operatiunii de concentrare economic s-a impus intrucat cifra de afaceri cumulata a intreprinderilor implicate in operatiune depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista doua intreprinderi implicate in operatiune, care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri ce depaseste pragul de 4 milioane de euro.
Conform informatiilor furnizate de catre partea notificatoare, grupul achizitor a comercializat in anul 2014 ferestre si usi din PVC prin retele locale si multinationale de magazine de tipul Do-It-Yourself.
In anul 2015, intre grupul achizitor si intreprinderile tinta a avut loc o relatie comerciala, in baza careia Bravo Trading (parte a grupului achizitor) a cumparat de la Aplast ferestre si usi din PVC.
Astfel, intreprinderile tinta sunt prezente pe piata din amonte, respectiv pe piata productiei de ferestre si usi din PVC, iar grupul achizitor este prezent pe piata din aval, respectiv pe piata comercializarii de ferestre si usi din PVC de pe teritoriul Romaniei. Avand in vedere cotele de piata mici pe care le detin intreprinderile implicate pe aceste piete, o analiza din punct de vedere concurential a relatiilor verticale existente intre acestea nu se justifica.
Pentru comunicatul in format complet, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere