Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - COVID-19: UNTRR solicita bancilor sa acorde firmelor de transport amanari la plata
COVID-19: UNTRR solicita bancilor sa acorde firmelor de transport amanari la plata
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Mar 2020 16:22
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita Presedintiei Romaniei, Guvernului, Parlamentului si autoritatilor nationale adoptarea de masuri fiscale si nefiscale identice luate de celelalte state din UE pentru a proteja industria de transport rutier in urma pierderilor provocate de raspandirea virusului COVID - 19.
UNTRR solicita autoritatilor romane sa adopte masuri urgente de deblocare a tranzitului camioanelor prin Slovenia dinspre Italia, in conditiile in care transportatorii rutieri au semnalat ca tara a inchis punctele de trecere a frontierei. Totodata, UNTRR solicita autoritatilor romane sa ia masuri urgente pe langa autoritatile maghiare, intrucat Ungaria intoarce in Slovenia camioanele romanesti care vin Italia spre Romania. Astfel, camioanele romanesti sunt blocate si nu mai pot ajunge in Romania.
UNTRR solicita actiune coordonata la nivel european pentru sustinerea transportului de marfa, blocarea tranzitului va crea efecte iremediabile care vor produce mai multe victime intr-un timp foarte scurt comparativ cu noul coronavirus in urmatoarele 90 de zile.
UNTRR atrage atentia ca firmele de transport rutier din Romania sunt deja grav afectate din cauza epidemiei cu noul coronavirus iar evolutia raspandirii COVID - 19 care, in urmatoarele 60-90 de zile, cand se estimeaza ca epidemia va atinge varful in Romania va determina blocarea activitatii firmelor de transport si falimentarea acestora, daca autoritatile nu vor lua masuri identice cu celelalte state din UE pentru a proteja industria de transport.
In aceste conditii, UNTRR solicita Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), Ministerului Finantelor Publice (MFP), Primariilor si Consiliilor Locale:
- autoritatile locale sa proroge termenul de plata a impozitului pe cladiri, terenuri si mijloace de transport pentru 120 de zile, ca masura de prevenire a intrarii in faliment a firmelor de transport rutier- cod CAEN 493, 494, a firmelor licentiate rent-a-car si a agentiilor care vindeau bilete de autocar, in urma pierderilor provocate de raspandirea virusului COVID - 19;
- Suspendarea platii creditelor - pentru finantare vehicule transport persoane - pe perioada interzicerii transportului de persoane;
- suspendarea platii contributiilor sociale de catre firmele afectate;
- suspendarea platii creditelor ipotecare de catre personalul firmelor aflate in dificultate;
- finantari externe din partea din partea Comisiei Europene pentru asigurarea continuitatii activitatii
UNTRR mai solicita Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sa ceara sistemului bancar sa acorde o perioada de gratie la plata capitalului pentru finantarile prin credit si leasing pe perioada pandemiei de coronavirus. Astfel, firmele de transport rutier sa plateasca doar dobanda aferenta, iar plata capitalului sa fie amanata.
UNTRR solicita toate aceste masuri cu caracter urgent pentru evitarea blocarii activitatii de transport rutier, principalul element in lantul logistic de aprovizionare al capacitatilor de productie cu materii prime si materiale si al populatiei cu marfuri de stricta necesitate, alimente si medicamente.
Blocarea activitatii de transport rutier va atrage imediat intrarea in colaps a economiei nationale, cu consecinte imediate si catastrofale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamTeraSteelC4E FORUMACADCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere