Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HOSPICE Casa Sperantei cere continuarea sprijnului acordat bolnavilor de cancer
HOSPICE Casa Sperantei cere continuarea sprijnului acordat bolnavilor de cancer
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 21 Apr 2020 06:50
Stim cum e sa primesti o veste neasteptata pentru care nimic nu te putea pregati, sa te afli in fata unui moment critic si sa se schimbe totul, deodata, pentru tine si pentru cei dragi. De 28 de ani, la HOSPICE Casa Sperantei suntem impreuna in cele mai grele momente ale pacientilor nostri, cu un intreg sistem de suport pentru ei si pentru familiile lor. Am invatat impreuna ca, in situatiile critice, ingrijirea medicala si suportul clinic sunt la fel de importante ca empatia si solidaritatea.
Traversam o situatie de criza majora – dar noi ramanem, ca pana acum, langa copiii si adultii care se lupta cu un diagnostic incurabil. Ne dorim, in acelasi timp, sa fim un sprijin pentru autoritati, mai ales in aceste momente in care trebuie sa fim uniti si sa colaboram permanent. Intelegem ca sistemul de sanatate publica este nevoit sa ia toate masurile necesare pentru a se pregati sa faca fata epidemiei de COVID-19, dar si pentru a nu expune bolnavii de cancer la riscul de infectie cu coronavirus, prin prezenta lor in spitalele publice. Este o lupta contracronomentru si trebuie sa depunem cu totii eforturi, sa fim responsabili si solidari, astfel incat toate aceste masuri sa dea rezultate.
Insa bolile incurabile si cancerul nu tin cont de context, tratamentele si durerea nu pot fi puse pe pauza, iar pacientii nostri copii si adulti au nevoie urgenta de sprijin si ingrijire de specialitate. Ultimele zile ne-au aratat, din nefericire, efectele necrutatoare pe care le are virusul asupra pacientilor oncologici sau cronici. Pentru ei, mai tarziu poate fi prea tarziu. Bolnavii de cancer din Romania sunt printre cei mai expusi in fata pericolului epidemiei de coronavirus. In acest moment, pacientii oncologici sunt externati din spitale de stat si trimisi acasa, uneori fara tratament. Sunt parintii nostri, prietenii nostri, colegii nostri, vecinii nostri, poate copiii nostri. Li s-au inchis deja usi si au auzit un descuranjat si rece „nu se mai poate face nimic”, cand mai sunt atat, atat de multe de facut. Sunt sunt cei mai predispusi la infectarea cu COVID-19 si potentiala propagare, iar in acest moment au extrem de putine solutii.
Cele doua spitale ale noastre, din Bucuresti si Brasov, sunt deschise ca pana acum, 24/24, iar medicii, asistentele si intreg personalul clinic de la HOSPICE raman alaturi de pacientii care au nevoie de noi. Toate serviciile pe care le oferim in cele doua spitale ale fundatiei sunt gratuite pentru pacientii nostri si pentru familiile lor, dar nu putem continua fara sprijin.
De-a lungul celor 28 de ani de existenta, am inteles ce inseamna dificultatile financiare. Ne-am confruntat nu o singura data cu momente grele si am reusit sa le depasim doar datorita celor care s-au implicat, au ajutat si au crezut in cauza ingrijirii paliative. 172.000 de romani au nevoie in fiecare an de ingrijire paliativa. Va multumim ca ne-ati aratat puterea lui „impreuna” si ne-ati sprjinit sa ii ajutam pe cat mai multi dintre ei.
Acum, facem din nou un apel la solidaritate si la implicare: va rugam sa nu ii abandonam pe bolnavii de cancer, deoarece #cancerulnustaladistanta! Vom putea sa oferim ingrijire paliativa gratuita pentru cat mai multi pacienti si, totodata, sa sprijinim eforturile depuse de autoritati si sa contribuim la degrevarea spitalelor publice de pacientii incurabili doar cu sprijinul comunitatii, al companiilor si al celor care cred in cauza ingrijirii paliative. Doar cu sprijinul vostru.
Ajuta si tu pe https://www.hospice.ro/doneaza/ sau trimite un SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 euro).
Mirela Nemtanu, Director Executiv Fundatia HOSPICE Casa Sperantei
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimAUTODESKCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere