Agenda Constructiilor
Joi, 19 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - UTI Grup a obtinut certificare ISO 37001 ce previne coruptia in practicile de afaceri
UTI Grup a obtinut certificare ISO 37001 ce previne coruptia in practicile de afaceri
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Oct 2018 10:34
UTI Grup este prima companie cu capital romanesc care obtine certificarea ISO 37001, ce confirma ca sistemul de management al companie este conceput pentru a preveni coruptia in practicile de afaceri. Certificarea a fost acordata de organismul de certificare international PECB (Canada).
UTI Grup si companiile afiliate, UTI Servicii si Mentenanta SA, UTI Facility Management SA si UTI Parking and Hotel Management SRL, au parcurs cu succes etapele unui amplu proces de audit care a analizat sistemul de monitorizare si prevenire a incidentelor de mita si coruptie implementat de UTI pe baza standardului international de management ISO 37001. Sistemul de management al riscurilor asociate coruptiei a fost integrat in procesele organizatiei si a completat politica de etica si conformitate, codul de conduita, precum si procedurile si instructiunile interne privind etica in afaceri, prevenirea coruptiei si bunele practici concurentiale pe care compania le avea deja.
Auditul de evaluare a conformitatii cu standardul ISO 37001 a confirmat ca riscurile de coruptie au fost identificate si analizate si ca programul de conformitate si etica in afaceri al UTI este conceput pentru a limita si preveni riscurile asociate coruptiei, in acord cu practicile internationale (Foreign Corrupt Practices Act - FCPA). Auditul a fost realizat de PECB Europe, o companie internationala independenta, acreditata de International Accreditation Service Inc (SUA), si a fost condus de catre unul dintre expertii internationali care au contribuit la elaborarea si publicarea standardului de certificare anti-mita.
„Aceasta certificare confirma angajamentul nostru fata de etica in afaceri si valideaza eforturile considerabile facute la nivel intern de a implementa si mai ales de a respecta valori etice si proceduri interne de conformitate aliniate celor mai ridicate standarde internationale. Este, de asemenea, un semn clar pentru potentialii investitori, autoritatile de reglementare si partenerii de afaceri ca acordam o atentie deosebita culturii eticii in afaceri si responsabilitatii corporatiste”, declara Razvan Petrescu, Presedinte al Consiliului de Administratie al UTI Grup.
Punctele forte evidentiate de audit includ angajamentul managementului si al actionarilor de a mentine si consolida o cultura etica in cadrul companiei, procedurile bine adaptate riscurilor si implicarea directa a angajatilor in respectarea standardelor, a prevederilor legale si a reglementarilor interne. Pe parcursul auditului si in etapele premergatoare acestuia, UTI a beneficiat de consultanta de specialitate din partea casei de avocatura Baker Mckenzie (SUA - biroul din New York) si a echipei Integrity Solutions (Romania).
Despre ISO 37001
Publicat in 2016, ISO 37001 este primul standard international de management al sistemului de prevenire a coruptiei, bazat pe o cultura a integritatii, transparentei si conformitatii. Standardul ISO 37001 este aplicabil oricarui tip de organizatie atat din sectorul public, cat si privat, indiferent de marimea organizatiei sau domeniul de activitate. Certificarea conform ISO 37001 reprezinta confirmarea faptului ca organizatia a implementat masuri eficiente de control anti-mita.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere