Agenda Constructiilor
Marti, 24 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - AHK Romania incurajeaza initiativa de implementare a modelului Kurzarbeit
AHK Romania incurajeaza initiativa de implementare a modelului Kurzarbeit Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 23 Iun 2020 11:58
Mediul de afaceri romano-german sustine si incurajeaza intentia Guvernului de a implementa modelul „Kurzarbeit” pentru sustinerea companiilor din Romania. Deja de la debutul pandemiei AHK Romania a subliniat in mai multe randuri prin reprezentantii sai si pe diverse canale importanta si necesitatea acestei masuri, bazandu-se pe experienta altor state, in special Germania, unde functioneaza cu succes de mai bine de un secol. Intre timp mai multe state europene au introdus modelul german.
"Este o masura de sustinere a economiei absolut necesara in aceasta perioada, pentru a putea trece cu bine prin criza actuala si ne bucuram ca Guvernul a decis sa aplice acest sistem de munca flexibila. Mai ales acum este important sa nu se ajunga la concedieri si angajatii nu piarda contactul cu locul de munca. Si exact asta se realizeaza prin acest sistem. Suntem in continuare deschisi la dialog si dorim sa ne implicam in definitivarea cadrului legal, alaturi de partenerii sociali. Pentru ca fara increderea intre partenerii sociali acest mecanism nu poate sa functioneze. Stam asadar la dispozitia Guvernului pentru a formula constructiv si a finaliza textul de lege pentru implementarea rapida a sistemului «Kurzarbeit» in Romania", a declarat Dragos Anastasiu, Presedintele AHK Romania.
***
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane si cea mai mare camera de comert bilaterala din Romania. Organizatia numara peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente.
 
VideoConfAC-iulelmas_1octAUTODESKCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere