Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Angajatorii se confrunta cu un deficit de personal la toate nivelurile de calificare
Angajatorii se confrunta cu un deficit de personal la toate nivelurile de calificare Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de AG&F 02 Nov 2023 11:55
Business Europe a publicat rezultatele unui nou sondaj realizat in randul companiilor europene, care subliniaza provocarile cu care acestea se confrunta in materie de competente si de recrutare.
Directorul general al BusinessEurope, Markus J. Beyrer, a declarat: "Sondajul nostru realizat in randul companiilor europene a confirmat faptul ca acestea se confrunta cu un deficit tot mai mare de forta de munca si de competente. Acest lucru este alimentat de trei factori: schimbarile demografice, ratele ridicate de inactivitate si nivelurile scazute de mobilitate in interiorul UE. Aceste lipsuri vor continua sa reprezinte principala provocare pentru piata fortei de munca din Europa in anii urmatori.
Respondentii la sondajul nostru confirma faptul ca angajatorii se confrunta cu un deficit de personal la toate nivelurile de calificare. Cu toate acestea, se raporteaza ca lipsurile sunt cele mai acute in profesiile tehnice si legate de inginerie: aproape jumatate (46%) dintre respondenti au identificat o nevoie de competente digitale si STEM.
Acestia raporteaza, de asemenea, ca sunt depuse mai putine candidaturi, ca mai multe persoane aflate in cautarea unui loc de munca renunta la procesele de recrutare si ca exista o fluctuatie mai mare a personalului. Prin urmare, companiile angajeaza persoane care nu corespund tuturor criteriilor de ocupare a postului si ofera formare profesionala dupa ce o persoana se alatura companiei. Aproape doua treimi (66%) dintre respondenti subliniaza, de asemenea, necesitatea unei mai mari mobilitati in interiorul UE si a migratiei din tarile terte pentru a contribui la compensarea deficitului de talente.
Toate aceste date evidentiaza faptul ca planul de actiune anuntat al UE pentru a aborda deficitul de forta de munca si de competente trebuie sa abordeze atat ocuparea fortei de munca, educatia si formarea profesionala, cat si mobilitatea si migratia. Acest plan de actiune trebuie sa fie integrat intr-o strategie europeana mai ampla privind competitivitatea".

Pentru a descarca raportul Business Europe - Deficitul de forta de munca si competente la nivel european, click aici.

 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
viarom
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
FRONTALE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
concelex
MAKITA
noark
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander