Agenda Constructiilor
Marti, 05 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs: Doar 5% dintre angajatii romani au astazi meseria la care visau in copilarie
BestJobs: Doar 5% dintre angajatii romani au astazi meseria la care visau in copilarie Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 27 Mai 2022 12:35
Visurile de copil nu se potrivesc cu responsabilitatile de adult sau cel putin asa arata rezultatele sondajului de Ziua Copilului realizat pe platforma de recrutare BestJobs. Mai exact, 95% dintre angajatii romani au spus ca lucreaza in domenii diferite de cele la care visau atunci cand erau copii, iar alegerea a fost influentata de maturizare (55%), de parcursul educational (36%) si de parinti (9%).
Potrivit sondajului BestJobs cu ocazia zilei de 1 iunie, 45% dintre respondenti se visau invatatori/invatatoare in perioada copilariei, alti 18% aviatori, 10% avocati, 9% bucatari/bucatarese, in timp ce 7% visau sa fie doctori. Doar 5% dintre aceste aspiratii au devenit realitate. Acum, respondentii activeaza in domenii precum Vanzari, Inginerie, Marketing, IT, Financiar si Productie.
Angajatii primesc liber de 1 iunie, iar anul acesta este primul dupa pandemie in care parintii se pot bucura de ziua libera alaturi de copii, fara restrictiile de mobilitate impuse de contextul sanitar. Chiar si asa, 56% dintre parinti aleg sa ramana in oras si sa faca activitati in afara locuintei alaturi de copii cu aceasta ocazie, in timp ce alti 36% vor face activitatile preferate de copii, dar in interiorul locuintei. Doar 9% au spus ca se vor bucura de o mini-vacanta in familie, in afara localitatii de resedinta.
In aceste conditii, 63% dintre participantii la sondaj au declarat ca nu isi vor lua liber suplimentar pentru a uni ziua de 1 iunie cu un weekend apropiat.
 
Angajatii romani nu se asteapta sa primeasca cadouri pentru copiii lor de la angajator
70% dintre participantii la sondajul BestJobs nu se asteapta sa primeasca nimic de la angajator cu ocazia Zilei Copilului. 12% au raspuns ca se asteapta sa primeasca un cadou in bani, 10% cred ca vor primi diverse daruri pentru copii, iar 8% au asteptarea sa primeasca zile libere suplimentare pentru a prelungi mini-vacanta de 1 iunie si de a petrece mai mult timp cu copilul/ copiii.
Sondajul a fost efectuat in perioada 5 - 24 mai pe un esantion de 948 de utilizatori de internet din Romania.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
hidroplasto
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
FRONTALE
BMI_Icopal
hilti
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
CELCO 2020
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere