Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs: Nivelul aplicarilor pe job-uri entry-level sau fara experienta a crescut
BestJobs: Nivelul aplicarilor pe job-uri entry-level sau fara experienta a crescut Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 19 Aug 2021 11:34
Tinerii la inceput de cariera si-au intensificat cautarile pe platforma de recrutare BestJobs in perioada verii, dupa incheierea anului universitar. Nivelul aplicarilor pe job-uri entry-level sau care nu necesita experienta a ajuns la 44% din volumul total, in crestere cu 10% fata de lunile anterioare si cu peste 30% comparativ cu aceeasi perioada din 2020. Cei mai multi tineri fara experienta s-au orientat catre joburi precum reprezentant sau consilier vanzari, software developer, programator Java si alte pozitii din domeniul IT & Telecom, joburi in zona de digital cum ar fi specialist social media, asistent marketing sau junior web & graphic designer, dar si pozitii de contabil junior, consultant proiecte tehnice sau inginer.
„Este un moment bun pentru cei aflati in cautarea primului job, mai ales ca observam cum piata muncii este din ce in ce mai activa. Punem aceasta crestere a aplicarilor pe seama absolvirii, deoarece multi au asteptat sa obtina diploma de licenta pentru a putea accesa un job cu norma intreaga si platit corespunzator incadrarii. Totodata, domeniile economice, IT si tehnice tin topul preferintelor, ca dovada ca si tinerii s-au adaptat la oferta pietei”, spune Ana Visian, Marketing Manager BestJobs.
In domeniul Vanzarilor, salariile pentru pozitii care nu necesita experienta incep de la 400 de euro pe luna, in IT & Telecom, de la 900 euro, iar in Financiar/Contabilitate, de la 500 de euro. Pentru pozitiile entry-level din zona de digital, salariile pornesc de la 500 de euro si pot ajunge si la 800 de euro, pentru pozitiile tehnice pachetele salariale pornesc si de la 700 de euro, iar pentru cele de inginer se situeaza intre 500 si 800 de euro, in functie de specializare.
Cei mai multi tineri fara experienta si-au cautat loc de munca in ultima luna in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi, orase care sunt centre universitare importante ale tarii.
Chiar daca le lipseste interactiunea cu piata muncii, in profilul aplicantilor se observa ca cei mai multi sunt vorbitori de limbi straine, 45% dintre ei completand ca stiu o singura limba straina, in timp ce 28% au bifat doua limbi straine in CV. Doar 17% dintre aplicantii pentru entry-level nu cunosc alta limba in afara celei materne. In plus, aproape 80% dintre tineri au notat in CV ca au permis de conducere.
Numai in august, angajatorii au cautat sa acopere peste 20.000 de pozitii entry-level prin platforma BestJobs.
 
jungheinrichVideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021ALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
rigips
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
hilti
hidroplasto
CELCO 2020
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
bienala
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere