Agenda Constructiilor
Luni, 19 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Piata muncii se dezgheata in februarie, la un an de la declansarea pandemiei
eJobs: Piata muncii se dezgheata in februarie, la un an de la declansarea pandemiei Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 04 Mar 2021 11:20
140.000 de candidati au aplicat in luna februarie la joburile disponibile pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania. Numarul este intr-o usoara crestere fata de luna precedenta, cei mai multi dintre candidati venind din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi sau Ploiesti. ”Continua sa fie un interes destul de crescut pentru joburile remote, care in luna februarie au adunat peste 110.000 de aplicari. Candidatii cauta locuri de munca si angajatori care sa le permita sa lucreze de acasa sau intr-un sistem de lucru hibrid. Dupa un an de teste, in 2021 vom vedea care sunt rezolutiile angajatorilor si care vor fi deciziile lor pe termen lung cu privire la modul de lucru pe care il vor adopta, mai ales ca deja in multe companii incepe sa se vada o revenire treptata la birouri”, declara Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
In ceea ce priveste distributia joburilor postate in luna februarie pe eJobs.ro, peste 9.000 de locuri de munca au fost scoase in piata de angajatorii din Capitala, urmati fiind de cei din vestul tarii, respectiv din Cluj-Napoca si din Timisoara. ”Decalajul dintre Capitala si celelalte mari orase ramane mare si probabil vom vedea aceste diferente si de acum incolo, insa incep sa se reduca pragurile dintre orase precum Cluj-Napoca, Timisoara sau Brasov. Fata de luna ianuarie, de exemplu, Timisoara a recuperat mult si este acum aproape la egalitate, din punctul de vedere al numarului de joburi, cu angajatorii din Cluj-Napoca. De altfel, la nivel national, Timisoara a fost, in luna februarie, orasul cu cea mai mare crestere a numarului de joburi noi. Procentual, a depasit chiar si Bucurestiul”, detaliaza Bogdan Badea. Domeniile care au adus cele mai multe oportunitati pentru candidati au fost retail, prestari servicii, IT / telecom, call-center / BPO, industria alimentara, productie ori transport.
In vreme ce orasele mari au inregistrat cresteri fata de luna trecuta, numarul de joburi disponibile in afara tarii a scazut aproape la jumatate, in conditiile in care accesul candidatilor straini in mai multe tari din Europa este ingreunat de contextul restrictiilor actuale. Nevoia angajatorilor din strainatate ramane insa mare, astfel ca este de asteptat ca in lunile urmatoare sa creasca din nou cererea de candidati, in special in domenii precum medicina, productie, servicii, IT sau industria alimentara.
 
VideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
hilti
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere