Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - EMS: Scoala pentru aplicatorii din domeniul pardoseli sintetice si hidroizolatii
EMS: Scoala pentru aplicatorii din domeniul pardoseli sintetice si hidroizolatii Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2020 09:30
EMS Floor Group, cea mai mare companie specializata in aplicarea de sisteme de pardoseli pe baza de rasini sintetice ce activeaza la nivel european, fondata de fratii Claudiu si Marius Baciu, deschide la Turda prima „Scoala de aplicatori in domeniul pardoselilor sintetice si hidroizolatiilor”, cu finantare europeana. In cadrul scolii, 185 de elevi inscrisi la liceu, scoala profesionala sau postliceala, proveniti din zone defavorizate din regiunea Nord-Vest, se vor putea specializa intr-o meserie noua. Proiectul include parteneriate cu unitatile de invatamant din care provin cursantii.
”Lucrand cot la cot cu aplicatorii, la inceputurile afacerii noastre, am descoperit ca procesul de invatare a tehnicilor si sistemelor de aplicare a rasinilor dureaza aproape doi ani. De asemenea, in procesul de dezvoltare a echipelor EMS, am descoperit ca in Romania nu exista o specializare in acest sens, astfel ca ideea unei scoli de profil, care sa imbine teoria cu stagii concrete de practica, a venit firesc”, a declarat Claudiu Baciu, antreprenor, cofondator al EMS Floor Group.
Compania a obtinut finantare europeana de 500.000 de euro prin Programul Operational cu Capital Uman, proiectul ”Stagii de practica in domeniul constructiilor pentru 185 de elevi din regiunea Nord-Vest” avand ca perioada de implementare 2020-2022.
”Ne-am axat pe elevii care provin din zone defavorizate precum Ocna Mures, Poiana sau Campia Turzii si suntem in proces de semnare a parteneriatelor cu scolile din zona. Impreuna cu directorii unitatilor de invatamant, am stabilit ca, daca numarul elevilor care vor dori sa intre in program va depasi limita de 185, ii vom scolariza pe toti, iar EMS isi va asuma costurile suplimentare. Scopul acestui program este de a oferi copiilor de aici sansa sa invete o meserie care ar putea sa le ofere pe viitor un trai decent”, a explicat Marius Baciu, cofondator EMS Floor Group.
Potrivit programei, elevii vor acumula notiuni teoretice despre sistemele de rasini, pe care apoi le vor exersa in timpul stagiilor de practica. Sesiunile de curs sunt impartite in stagii de cate 3 luni, astfel incat, pe parcursul celor 24 de luni, toti cei 185 de elevi inscrisi in program sa beneficieze de scolarizare, prin parcurgerea completa a curriculei.
La cursurile scolii vor putea participa elevii de clasele a XI-a si a XII-a de liceu, elevii claselor a X-a si a XI-a din cadrul Scolilor Profesionale si elevii din toti anii de studiu pentru unitatile de invatamant postliceal.
In baza parteneriatelor ce vor fi semnate cu scolile, o parte a stagiilor de practica va include modernizarea unitatilor de invatamant incluse in program. ”Vom trasa si organiza terenurile de sport, vom amenaja cai pietonale in scoli si in afara lor, vom reconditiona scarile si caile de acces in cladiri. Toate lucrarile se vor baza pe rasina si vor fi realizate de elevi, sub stricta supraveghere a specialistilor EMS”, a adaugat Claudiu Baciu.
Compania ia in calcul angajarea unui numar cat mai mare de absolventi ai Scolii de aplicatori, la finalul programului.
Scoala va respecta normele de siguranta sanitara si distantare fizica impuse de pandemie, utilizarea mastilor si a manusilor de protectie fiind o practica obisnuita in activitatea de aplicare a rasinilor profesionale.
Fondata in 2010, EMS Floor Group estimeaza pentru anul in curs afaceri de 11,4 milioane de euro, in crestere cu 22% fata de anul anterior. Compania isi propune ca pana in 2025 sa devina ”cel mai dorit angajator” din industria de profil in Uniunea Europeana si sa depaseasca pragul de 20 de milioane de euro cifra de afaceri.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Ubitech
theda mar
Acvatot 2019
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
noark
MAKITA
leviatan
grundfos
rigips
leviatan
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica