Agenda Constructiilor
Marti, 20 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - ITM: Amenzi si sistari de activitate pe mai multe santiere din Bucuresti
ITM: Amenzi si sistari de activitate pe mai multe santiere din Bucuresti Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 13 Aug 2020 10:09
Inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti au identificat 18 persoane fara contract de munca semnat, in cadrul controalelor realizate miercuri pe cinci santiere din Bucuresti, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul sef al ITM Bucuresti, Constantin Bujor, la finalul actiunilor de verificare.
"ITM a efectuat astazi controale pe raza Municipiului Bucuresti in domeniul constructiilor. Cu ocazia verificarilor efectuate au fost identificati 28 de angajatori si un numar de 140 de persoane care desfasurau activitatea. Cu aceasta ocazie 18 persoane din cei 140 au declarat ca nu au semnat contract de munca. Au fost identificati si doi cetateni straini, din Republica Moldova, pentru care s-a solicitat sprijin de la Inspectoratul General pentru Imigrari", a afirmat Constantin Bujor.
Inspectorul sef al ITM Bucuresti a explicat ca legea prevede amendarea angajatorului cu cate 20.000 de lei pentru fiecare lucrator fara contract de munca valid.
"Pentru cele 18 persoane care au declarat ca nu au contract de munca, articolul 260 din Legea 53 din 2003 prevede sanctiune de 20.000 de lei pentru fiecare persoana identificata. Angajatorul este sanctionat cu aceasta suma, avand posibilitatea sa plateasca jumatate din aceasta sanctiune in termen de 15 zile", a precizat Constantin Bujor.
In urma aceleiasi actiuni, inspectorii de munca au dispus patru sistari de activitate pe santierele unde au fost descoperite nereguli in ceea ce priveste respectarea securitatii muncii lucratorilor, iar una din cele mai grave nereguli descoperite a fost lipsa balustradei de protectie la etajele superioare ale cladirilor aflate in constructie.
"Au fost dispuse patru sistari de activitate in domeniul securitatii muncii pe cele cinci santiere pe care s-au desfasurat actiunile astazi. In afara de echipamentul individual de protectie pe care il prevede perioada actuala, cum ar fi purtarea mastilor sau distantarea care se recomanda, legea securitatii si sanatatii in munca prevede si acordarea de echipament individual de protectie, iar o parte din lucratori nu purtau echipament individual de protectie. Legea prevede sanctiuni de la 4.000 la 8.000 de lei, pe care urmeaza sa le aplicam", a subliniat inspectorul sef al ITM Bucuresti.
Inspectorul sef al ITM Bucuresti a afirmat ca a constatat ca angajatii de pe santiere nu prea folosesc masca de protectie impotriva coronavirusului.
 
AUTODESKelmas_1octVideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
hilti
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere