Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - ITM incalca Decretul Prezidential si controleaza companiile de constructii
ITM incalca Decretul Prezidential si controleaza companiile de constructii Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 24 Mar 2020 14:29
Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) incalca Decretul Prezidential de instituire a situatiei de urgenta, inspectorii facand controale la sediile firmelor de constructii, arata o sesizare a Federatiei Patronatelor Societatilor de Constructii (FPSC), adresata ministrului Muncii, Violeta Alexandru, si inspectorului-sef de la ITM, Dantes Nicolae Bratu.
"Am fost informati de societati membre ca in teritoriu sunt efectuate verificari si controale ale ITM, cu incalcarea prefeverilor Art. 34 din Decretul prezidential, care stipuleaza ca «Pe durata starii de urgenta, are loc suspendarea efectuarii controalelor la angajatori, de catre Inspectoratele Teritoriale de Munca ». Mai mult, angajatorii au primit instiintare de a se prezenta personal la sediul ITM cu toate documentele corespunzatoare unui control (in formular au fost bifate toate documentele, la care se adauga Decizie prim-ajutor). Specificam ca aceste controale nu s-au efectuat in urma unei sesizari/ reclamatii. Apreciem ca este vorba de un abuz si avem speranta ca sunt cazuri izolate, fiindca daca nu este asa, inseamna ca nu se inteleg problemele operatorilor economici, ale constructorilor in particular, iar sustinerea declarata a Presedintelui si Guvernului Romaniei nu este sustinuta de atitudinea unor reprezentanti ITM", precizeaza reprezentantii FPSC in documentul citat.
"In situatia de urgenta in care ne aflam, in conditiile in care operatorii economici se afla intr-o situatie fara precedent si sunt supusi unei presiuni extraordinare de mentinere a fortei de munca pe santiere, de continuare a lucrarilor, de plata a salariilor, controalele reprezentantilor ITM solicita suplimentar si nejustificat firmele din piata", subliniaza FPSC.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelACADCOVID-19
COVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere