Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - WIZROM: Diferente intre modul in care angajatorii si angajatii vad viitorul muncii
WIZROM: Diferente intre modul in care angajatorii si angajatii vad viitorul muncii Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de AG&F 28 Sep 2021 15:03
Modul in care oamenii lucreaza se schimba cu adevarat extrem de rar. De obicei, cauza este un eveniment istoric major - de exemplu, revolutia industriala sau, cel mai recent, pandemia de COVID-19 -, care are consecinte pe termen lung sau care schimba in mod ireversibil peisajul pietei muncii.
Pandemia provocata de COVID-19 a adus cu ea nu doar provocari pentru sistemele medicale ale tarilor din intreaga lume, dar si un shift major in ceea ce priveste relatia angajatilor cu prezenta fizica la birou. Astfel, ne apropiem de „aniversarea” a doi ani de cand munca de birou s-a schimbat in mod fundamental.
Ca urmare a dezvoltarii si distribuirii pe scara larga a vaccinurilor anti-COVID-19, modul in care lucram se schimba din nou, angajatii incepand sa se intoarca la birou intr-o proportie mai mica sau mai mare. Totusi, angajatorii se confrunta cu discrepanta tot mai mare dintre modul in care ei si angajatii lor vad viitorul.
Tot mai multi angajati vor sa lucreze in mod hibrid
Conform unui studiu realizat de McKinsey, angajatii simt ca angajatorii nu au planuri bine stabilite in ceea ce priveste modul in care se va schimba felul in care lucreaza. Desi companiile si-au anuntat intentia de a adopta modelul hibrid, angajatii considera ca nu exista claritate in ceea ce priveste procedurile, politicile, asteptarile si abordarile care urmeaza a fi adoptate.
Odata cu redeschiderea birourilor, companiile se vad nevoite sa se adapteze si sa ofere echipelor diverse modele de a lucra. Modelul hibrid este mai complicat de gestionat decat unul complet remote. Un studiu Deloitte a relevat ca organizatiile cauta metode de a reduce costurile si de a creste productivitatea - 73% vor sa implementeze sistemul hibrid (astfel, angajatii vin la birou doua sau trei zile pe saptamana), 14% prefera ca angajatii sa lucreze de la distanta, iar 9% dintre companii vor ca angajatii sa fie prezenti la birou zilnic.
Cu ajutorul unui software de resurse umane, angajatorii pot naviga noua realitate de pe piata muncii cu mai multa usurinta, fara a mai fi luate prin surprindere de modificari ale legislatiei, de noi trenduri - in acest caz, modelul hibrid - si sa evite eventualele riscuri legate de securitatea echipelor.
Avantajele oferite de un soft de HR pentru modelul de lucru hibrid
Ajuta la planificarea strategiei de resurse umane
Astfel, un program de HR ofera companiilor oportunitatea de a-si stabili obiectivele, strategiile si bugetele necesare pentru a gestiona in mod eficient costurile cu angajatii - inclusiv cele de compensare sau beneficiile disponibile, fie ca este vorba de un singur angajat, un departament sau la nivel de companie.
Usureaza administrarea procesul de recrutare, evaluarea activitatii si performantelor echipelor
Odata ce a fost stabilita stategia de resurse umane, software-ul dedicat poate veni in sprijinul companiilor, administrand procesul de recrutare - de la definirea obiectivelor si a cerintelor posturilor vacante, dar si asteptarile candidatilor. De asemenea, companiile au astfel acces la o solutie ce le ajuta sa defineasca procesul de evaluare, instrumentele utilizate (de exemplu, chestionare). Astfel, angajatorii pot urmari istoricul si evolutia performantelor angajatilor.
Contribuie la incurajarea angajatilor sa isi dezvolte skill-urile
Fie ca timpurile pe care le traim sunt vazute ca oportunitati de crestere si invatare sau ca obstacole de depasit, este important pentru companii sa se adapteze pentru a supravietui. Odata cu evolutia tehnologiilor si emergenta unor noi trend-uri, este important ca angajatorii sa isi sprijine membrii echipelor sa acumuleze noi cunostinte, prin participarea la training-uri si la cursuri. Un program de HR vine in intampinarea acestor nevoi, oferind posibilitatea managementului training-urilor potrivite fiecarei functii din companie.
Faciliteaza gestionarea timpului angajatilor
In plus, mai ales in contextul muncii hibride, companiile au nevoie sa tina evidenta orelor lucrate de angajati. Astfel, indiferent de profilul unei organizatii, o optiune de soft de HR este solutia ideala, permitand inregistrarea datelor de pontaj in diverse formate. Aceste putand fi personalizate in functie de nevoile fiecarui client.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
quadratum
EDIT-Structural
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
CDS
viarom
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
ness project
konsent
siniat
noark
concelex
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander