Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BASF anunta o noua editie a concursului pentru start-up-uri si solutii inovatoare
BASF anunta o noua editie a concursului pentru start-up-uri si solutii inovatoare
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 28 Sep 2023 13:16
Cea mai mare companie chimica din lume, BASF, in parteneriat cu AHK Romania, anunta inceperea inscrierilor pentru concursul de inovatii dedicat start-up-urilor si solutiilor inovatoare din tara. Participarea este gratuita, iar ideile inscrise trebuie sa ofere solutii concrete in domeniul tranzitiei verzi si digitale. BASF Innovation Hub 2023 se concentreaza pe tehnologii curate (Cleantech), circularitate si agricultura sustenabila (Farm to Fork).`
„Lumea start-up-urilor este un loc fascinant!”, spune Andreas Lier, Director General pentru Romania, Bulgaria si Macedonia de Nord. „In regiune sunt multi antreprenori creativi care produc inovatii capabile sa ne faca viata mai buna si mai usoara, gasind, in acelasi timp, raspunsuri la provocarile actuale. Adesea, daca nu li se ofera sustinerea necesara pentru ca ideile lor sa devina reale, utile, aplicabile si sustenabile pe piata, acestea raman doar pe hartie. Sustenabilitatea sta in spatele editiei BASF Innovation Hub din acest an, deoarece tema principala - Envision 2050 - Imagineaza-ti anul 2050 - este in concordanta cu viziunea noastra ca Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic pana in 2050."
Etapa inscrierilor pentru BASF Innovation Hub 2023 va dura pana pe 29 septembrie, la miezul noptii, iar singura cerinta pentru participare este ca membrii start-up-ului sau inovatorii individuali sa aiba varsta de peste 18 ani.
Participantii din Romania vor avea sansa sa isi prezinte ideile impreuna cu cei din Bulgaria si Grecia. Doi castigatori se vor califica automat in Marea finala, unde isi vor prezenta din nou ideile, impreuna cu ceilalti castigatori din 11 tari din Europa Centrala si de Sud-Est. Castigatorul Marii finale va primi un premiu in valoare de 5.000 de euro brut.
Directorul general al AHK Romania, Sebastian Metz, adauga: „BASF Innovation Hub este o platforma si o competitie constructiva, care incurajeaza, sprijina si motiveaza inovatorii promitatori sa dezvolte solutii care sa faca si mai rapid drumul catre un viitor sustenabil. Este un pas in efortul comun de a reduce poluarea si a frana schimbarile climatice, prin sprijinirea celor ce pot aduce plusvaloare tehnologiilor verzi si agriculturii sustenabile. Salutam implicarea companiilor care au capacitatea si expertiza de a descoperi idei inovatoare si de a le transforma in proiecte.”
Andreas Lier considera ca BASF Innovation Hub este un eveniment important si este incantat ca, in plus fata de sprijinul acordat castigatorului pentru dezvoltarea proiectului, compania va oferi tuturor participantilor si alte tipuri de sustinere, precum expertiza, oportunitati de networking si expunere. „Traim intr-o perioada de dezvoltare rapida, in care drumul parcurs de la idee la implementare este, teoretic, mai fezabil ca niciodata. Corporatiile, datorita infrastructurii lor dezvoltate si numarului mare de experti, au experienta necesara, pe care ar trebui sa o impartaseasca si mai mult cu cei care inoveaza.”
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
noark
quadratum
leviatan
strabag nivel 1
concelex
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
Acvatot 2019
Arduro
SIGM
konsent
EDIT-Structural
BogArt
theda mar
Ubitech
siniat
MAKITA
SSAB

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander