Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Iulie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ELIS PAVAJE incepe productia la noua fabrica din nordul Moldovei
ELIS PAVAJE incepe productia la noua fabrica din nordul Moldovei
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 20 Sep 2017 13:47
Elis Pavaje, lider al pietei de pavaje din Romania, demareaza productia la noua fabrica din Secuienii Noi (judetul Neamt), investitie in valoare de 10 milioane de euro realizata in perioada martie-septembrie 2017. Aceasta este cea de-a treia fabrica a companiei din tara noastra si are o capacitate de circa 5.000 mp de pavele pe zi, urmand a optimiza costurile logistice in zona Moldovei. In total, Elis Pavaje detine o capacitate totala de productie de circa 15.000 mp.
"Am crescut in 25 de ani de la o productie de 6 mp/zi la aproape 10.000 mp/zi, iar in ultimii ani cererea depasea in mod constant capacitatile noastre de productie. Am majorat vanzarile anual, prin optimizarea proceselor de productie si prin investitii in liniile existente, insa exista o limita pe care nu am mai putut sa o depasim fara sa asiguram capacitate suplimentara. S-a impus, astfel, deschiderea unei noi unitati de productie, ca un pas necesar in dezvoltarea companiei", a declarat Emil Gota, directorul general al Elis Pavaje.
Fabrica este dotata cu un utilaj de productie de ultima generatie achizitionat de la un furnizor german, lider in fabricatia de echipamente pentru productia prefabricatelor din beton. In cadrul noii unitati se vor produce pavele premium si standard, borduri, boltari si rigole. De asemenea, Elis Pavaje a investit si in achizitia unui utilaj de productie a elementelor pentru canalizari.
Hala de productie, cladirea de birouri si spatiile logistice ocupa o suprafata totala de 50.000 mp. Fabrica asigura 40 de locuri de munca, ocupate aproape integral.
"Unul din obiectivele urmarite prin deschiderea acestei fabrici este impulsionarea vanzarilor in zona Moldovei, prin asigurarea proximitatii produselor si a unor servicii de calitate. Cu toate ca avem o usoara intarziere fata de termenul anuntat initial, reusim sa deschidem fabrica intr-un moment de varf al cererii. Pe de o parte, s-a dat startul la proiectele realizate din fonduri publice si, pe de alta parte, inregistram cresteri semnificative din sectorul de proiecte rezidentiale", a explicat Emil Gota.
Investitia a fost sustinuta din resurse proprii si printr-un credit contractat de la BCR, iar termenul de amortizare a investitiei este de 10 ani.
***
Infiintata in 1991, in Alba, Elis Pavaje a aniversat, anul trecut, 25 de ani de activitate pe piata locala de constructii si amenajari. Pe langa noua fabrica din Secuienii Noi, compania mai detine doua unitati de productie, una in Petresti (judetul Alba) si cealalta la Stoenesti (in Prahova). Produsele companiei sunt disponibile in magazinele de bricolaj, prin intermediul unei retele vaste de distribuitori, precum si in showroom-urile din cadrul fabricilor. Alaturi de Elis Pavaje, din grupul Elis mai face parte compania Elis Agregate, infiintata in 2003, si specializata in furnizarea de materii prime din balastiera si carierele proprii. Cifra de afaceri a grupului s-a situat, anul trecut, la 182,4 milioane de lei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023