Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Etex Building Performance priveste cu optimism evolutia companiei in anul 2021
Etex Building Performance priveste cu optimism evolutia companiei in anul 2021
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 24 Nov 2020 15:58
Producatorul de sisteme de gips-carton, gleturi si tencuieli Etex Building Performance (Siniat Romania), parte a Grupului Etex, a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, o cifra de afaceri de 180 de milioane de lei, similara afacerilor obtinute in primele noua luni din 2019.
„Mentinerea vanzarilor din primele noua luni la nivelul celor obtinute in aceeasi perioada a anului trecut reprezinta un rezultat favorabil - avand in vedere situatia economica dificila in care ne aflam - care a fost posibil datorita imbunatatirii mix-ului de produse, optimizarii costurilor in directia realocarii cheltuielilor in functie de valoarea adaugata creata, precum si eforturilor echipei de vanzari care a contribuit la cresterea vanzarilor gamei de gleturi si tencuieli. Totodata, suntem mandri ca in aceasta perioada nu am apelat la nicio schema de ajutor de stat”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.
Pe parcursul anului 2019, Etex Building Performance si-a optimizat portofoliul prin adaugarea de noi produse pe baza de ipsos, datorita finalizarii procesului de modernizare a fabricii de gleturi si tencuieli de la Aghiresu, in care compania a investit 4 milioane de euro.
Chiar daca luna septembrie s-a situat sub nivelul aceleiasi luni a anului trecut, pentru intregul an, Etex Building Performance estimeaza o cifra de afaceri similara celei inregistrate in 2019, mizand pe lucrarile generate de tendinta de redimensionare a spatiilor de birouri si de crestere a cererii de spatii logistice situate in proximitatea arterelor majore ca urmare a avansului comertului online in perioada pandemiei. Totodata, piata rezidentiala a beneficiat de cursul de schimb valutar stabil si de dobanzile mici la creditele acordate de banci, care au stimulat achizitia de locuinte noi si renovarea locuintelor vechi.
Piata de constructii a fost mai putin afectata decat alte sectoare. Astfel, scaderea din zona de office si constructii comerciale a fost compensata de dinamica pozitiva pe segmentul rezidential. Din aceasta perspectiva, Etex Building Performance priveste cu optimism evolutia companiei in anul 2021.
Planurile de dezvoltare includ in continuare investitia de 5-6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia pentru asigurarea continuitatii materiei prime la fabrica sa de gips-carton de la Turceni, datorita careia Etex Building Performance este hub-ul regional pentru Europa de Sud-Est al Grupului Etex.
Aproape jumatate din productia fabricilor Etex din Romania merge catre export in 11 tari, compania fiind unul dintre furnizorii importanti pentru proiectele comerciale si logistice mari din Serbia, Grecia sau Bulgaria.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
theda mar
FRONTALE
noark
viarom
ness project
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
quadratum
concelex
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander