Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Februarie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Etex Building Performance priveste cu optimism evolutia companiei in anul 2021
Etex Building Performance priveste cu optimism evolutia companiei in anul 2021
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 24 Nov 2020 15:58
Producatorul de sisteme de gips-carton, gleturi si tencuieli Etex Building Performance (Siniat Romania), parte a Grupului Etex, a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, o cifra de afaceri de 180 de milioane de lei, similara afacerilor obtinute in primele noua luni din 2019.
„Mentinerea vanzarilor din primele noua luni la nivelul celor obtinute in aceeasi perioada a anului trecut reprezinta un rezultat favorabil - avand in vedere situatia economica dificila in care ne aflam - care a fost posibil datorita imbunatatirii mix-ului de produse, optimizarii costurilor in directia realocarii cheltuielilor in functie de valoarea adaugata creata, precum si eforturilor echipei de vanzari care a contribuit la cresterea vanzarilor gamei de gleturi si tencuieli. Totodata, suntem mandri ca in aceasta perioada nu am apelat la nicio schema de ajutor de stat”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.
Pe parcursul anului 2019, Etex Building Performance si-a optimizat portofoliul prin adaugarea de noi produse pe baza de ipsos, datorita finalizarii procesului de modernizare a fabricii de gleturi si tencuieli de la Aghiresu, in care compania a investit 4 milioane de euro.
Chiar daca luna septembrie s-a situat sub nivelul aceleiasi luni a anului trecut, pentru intregul an, Etex Building Performance estimeaza o cifra de afaceri similara celei inregistrate in 2019, mizand pe lucrarile generate de tendinta de redimensionare a spatiilor de birouri si de crestere a cererii de spatii logistice situate in proximitatea arterelor majore ca urmare a avansului comertului online in perioada pandemiei. Totodata, piata rezidentiala a beneficiat de cursul de schimb valutar stabil si de dobanzile mici la creditele acordate de banci, care au stimulat achizitia de locuinte noi si renovarea locuintelor vechi.
Piata de constructii a fost mai putin afectata decat alte sectoare. Astfel, scaderea din zona de office si constructii comerciale a fost compensata de dinamica pozitiva pe segmentul rezidential. Din aceasta perspectiva, Etex Building Performance priveste cu optimism evolutia companiei in anul 2021.
Planurile de dezvoltare includ in continuare investitia de 5-6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia pentru asigurarea continuitatii materiei prime la fabrica sa de gips-carton de la Turceni, datorita careia Etex Building Performance este hub-ul regional pentru Europa de Sud-Est al Grupului Etex.
Aproape jumatate din productia fabricilor Etex din Romania merge catre export in 11 tari, compania fiind unul dintre furnizorii importanti pentru proiectele comerciale si logistice mari din Serbia, Grecia sau Bulgaria.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere