Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ETEX va realiza la Rovinari o investitie de peste 6 milioane de euro pentru CEO
ETEX va realiza la Rovinari o investitie de peste 6 milioane de euro pentru CEO
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 10 Aug 2021 12:27
Producatorul de sisteme de gips-carton, gleturi si tencuieli Etex Building Performance (Siniat Romania) a castigat licitatia organizata de Complexul Energetic Oltenia pentru valorificarea gipsului de la Rovinari. In urma acestui rezultat, Etex va investi peste 6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare a slamului provenit din desulfurarea gazelor la centrala termo-electrica din localitate.
„Constructia instalatiei a intrat in linie dreapta, dupa un proces cu multe provocari care a durat mai bine de doi ani. Obiectivul nostru este finalizarea investitiei in termen de 12 luni. Contam pe faptul ca atat partenerul CEO, cat si autoritatile locale si centrale responsabile vor intelege importanta investitiei pentru comunitatea locala prin impactul pozitiv asupra mediului si ca nu vor exista intarzieri in procesul de avizare si autorizare. Vom reusi astfel sa introducem cat mai repede in circuitul economic o materie prima nevalorificata in prezent, cu beneficii deopotriva pentru mediu si pentru comunitatea locala”, a declarat Gheorghe Budrugeac, directorul industrial al Etex Building Performance.
Gipsul provenit de la Rovinari va fi utilizat ca materie prima la fabrica Etex Building Performance de la Turceni. Acesta va completa necesarul de materie prima obtinut de la instalatia de uscare a slamului de la centrala din Turceni, singura unitate energetica pe carbune din Romania unde gipsul obtinut din desulfurarea gazelor este valorificat de catre industria materialelor de constructii.
Instalatia de uscare de la centrala din Rovinari va fi astfel a doua de acest tip din Romania, in conditiile in care celelalte centrale pe carbune arunca slamul provenit din desulfurarea gazelor pe campurile de steril din apropiere.
Inca de la intrarea pe piata romaneasca, operatiunile Etex Building Performance au respectat principiul circularitatii resurselor. Fabrica deschisa in anul 2015 la Turceni utilizeaza, ca materie prima principala, gipsul rezultat dintr-un alt proces economic si anume producerea energiei electrice, in timp ce a doua materie prima ca importanta, hartia, provine in proportie de 100% din materiale reciclate. Totodata, unitatea de productie are o capacitate de reciclare a placilor de gips-carton provenite din deseurile de materiale de constructii de peste 25.000 de tone pe an.
 
ALLBIMman and machineTERAPLASTVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
leviatan
BALTIC
leviatan
Ubitech
CELCO 2020
theda mar
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023