Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LAFARGEHOLCIM implementeaza Industry 4.0 in cele 270 de fabrici de ciment
LAFARGEHOLCIM implementeaza Industry 4.0 in cele 270 de fabrici de ciment
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 11 Iul 2019 06:37
LafargeHolcim, cel mai mare producator de ciment din lume, isi pregateste productia pentru a face fata provocarilor viitorului prin implementarea programului “Plants of Tomorrow”. Obiectivul companiei este ca, in urmatorii patru ani, toate cele 270 de fabrici de ciment si statii de macinare detinute de grup in peste 50 de tari de pe glob sa fie upgradate si adaptate noilor exigente Industry 4.0. Mai exact, la nivelul fiecarei unitati si pentru toate procesele de productie vor fi implementate noi tehnologii de automatizare si robotica, sisteme de inteligenta artificiala (AI), tehnici de mentenanta predictiva, dar si replici digitale (Digital Twin Technologies).
Potrivit LafargeHolcim, “Plants of Tomorrow” este una dintre cele mai mari initiative Industry 4.0 de pe piata materialelor de constructii.
Dupa implementarea programului, eficienta operationala a fabricilor grupului franco-elvetian va creste cu 15%-20%. In prezent, compania lucreaza la 30 de proiecte-pilot, ce acopera toate regiunile in care LafargeHolcim este activa. Toate sistemele si tehnologiile ce vor fi integrate conform proiectului “Plants of Tomorrow” sunt testate la fabrica din Siggenthal (Elvetia).
"Transformarea modului in care producem ciment este unul dintre ariile de interes ale strategiei de digitalizare si initiativa «Plants of Tomorrow» aduce realitatea Industry 4.0 in fabricile noastre. Solutiile inovatoare pe care le implementam vor face productia de ciment mai sigura, mai eficienta si mai prietenoasa cu mediul", a declarat Solomon Baumgartner Aviles, seful productiei globale de ciment din cadrul LafargeHolcim.
Printre tehnologiile implementate se afla si operatiuni predictive, care pot detecta conditii anormale si pot procesa anomalii in timp real. Acestea vor reduce costurile de intretinere cu mai multe de 10% si vor aduce economii importante de energie. Tehnologii de tip Digital Twin vor fi folosite pentru a optimiza oportunitatile de training. Automatizarea si robotica sunt alte elemente importante al strategiei, tehnologii de supraveghere digitala urmand a inlocui forta de munca umana pentru operatiunile cu expunere ridicata. In urma parteneriatului cu start up-ul elvetian Flyability, LafargeHolcim va folosi drone care vor permite cresterea frecventei inspectiilor, solutie ce va reduce costurile si va spori siguranta angajatilor prin monitorizarea permanenta a spatiilor inchise. Conceptul a fost deja lansat pe mai multe piete, precum cele din Elvetia, Franta, Germania, Marea Britanie, SUA, Canada, India si Rusia.
In plus, noul instrument digital PACT (Performance and Collaboration) permite luarea deciziilor operationale pe baza unor date centralizate, combinand datele din diferite surse si permitand aplicatii de invatare automata.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
MAKITA
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CDS
quadratum
SSAB
viarom
CONCEPT STRUCTURE
konsent
rigips
BogArt
Arduro
SIGM
concelex
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
ness project
leviatan
siniat
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander