Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LAFARGEHOLCIM implementeaza Industry 4.0 in cele 270 de fabrici de ciment
LAFARGEHOLCIM implementeaza Industry 4.0 in cele 270 de fabrici de ciment
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 11 Iul 2019 06:37
LafargeHolcim, cel mai mare producator de ciment din lume, isi pregateste productia pentru a face fata provocarilor viitorului prin implementarea programului “Plants of Tomorrow”. Obiectivul companiei este ca, in urmatorii patru ani, toate cele 270 de fabrici de ciment si statii de macinare detinute de grup in peste 50 de tari de pe glob sa fie upgradate si adaptate noilor exigente Industry 4.0. Mai exact, la nivelul fiecarei unitati si pentru toate procesele de productie vor fi implementate noi tehnologii de automatizare si robotica, sisteme de inteligenta artificiala (AI), tehnici de mentenanta predictiva, dar si replici digitale (Digital Twin Technologies).
Potrivit LafargeHolcim, “Plants of Tomorrow” este una dintre cele mai mari initiative Industry 4.0 de pe piata materialelor de constructii.
Dupa implementarea programului, eficienta operationala a fabricilor grupului franco-elvetian va creste cu 15%-20%. In prezent, compania lucreaza la 30 de proiecte-pilot, ce acopera toate regiunile in care LafargeHolcim este activa. Toate sistemele si tehnologiile ce vor fi integrate conform proiectului “Plants of Tomorrow” sunt testate la fabrica din Siggenthal (Elvetia).
"Transformarea modului in care producem ciment este unul dintre ariile de interes ale strategiei de digitalizare si initiativa «Plants of Tomorrow» aduce realitatea Industry 4.0 in fabricile noastre. Solutiile inovatoare pe care le implementam vor face productia de ciment mai sigura, mai eficienta si mai prietenoasa cu mediul", a declarat Solomon Baumgartner Aviles, seful productiei globale de ciment din cadrul LafargeHolcim.
Printre tehnologiile implementate se afla si operatiuni predictive, care pot detecta conditii anormale si pot procesa anomalii in timp real. Acestea vor reduce costurile de intretinere cu mai multe de 10% si vor aduce economii importante de energie. Tehnologii de tip Digital Twin vor fi folosite pentru a optimiza oportunitatile de training. Automatizarea si robotica sunt alte elemente importante al strategiei, tehnologii de supraveghere digitala urmand a inlocui forta de munca umana pentru operatiunile cu expunere ridicata. In urma parteneriatului cu start up-ul elvetian Flyability, LafargeHolcim va folosi drone care vor permite cresterea frecventei inspectiilor, solutie ce va reduce costurile si va spori siguranta angajatilor prin monitorizarea permanenta a spatiilor inchise. Conceptul a fost deja lansat pe mai multe piete, precum cele din Elvetia, Franta, Germania, Marea Britanie, SUA, Canada, India si Rusia.
In plus, noul instrument digital PACT (Performance and Collaboration) permite luarea deciziilor operationale pe baza unor date centralizate, combinand datele din diferite surse si permitand aplicatii de invatare automata.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
grundfos
rigips
strabag nivel 1
viarom
Acvatot 2019
FRONTALE
noark
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica