Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA continua planul de extindere prin investitii de 3,5 milioane de euro
SYMMETRICA continua planul de extindere prin investitii de 3,5 milioane de euro
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 15 Mar 2022 14:32
Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, isi continua planul de extindere prin inaugurarea de noi facilitati de productie dedicate elementelor pentru sisteme de canalizare. Astfel, compania a finalizat investitii de 3,5 milioane de euro intr-o noua unitate de productie, in Solca - Suceava, si in extinderea cu o noua linie de fabricatie in facilitatea din Prejmer - Brasov.
„Inca din 2020 am dat startul unui amplu plan de extindere a capacitatilor noastre de productie pentru elemente dedicate sistemelor de canalizare si am alocat un buget total de investitii, in acest sens, de cca. 9 milioane de euro. Pana la finalul anului trecut, am pus deja in functiune prima linie in cadrul fabricii din Vrancea (Doaga), pentru ca la inceputul acestui an sa inauguram locatiile din Solca si Prejmer”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.
Potrivit afirmatiilor sale, fabrica din Solca, Suceava, este o unitate de productie de sine statatoare, dedicata doar acestei categorii de produse. Amplasata pe un teren de 2 hectare, aceasta are in acest moment 12 angajati si a atras o investitie de 2 milioane de euro. Odata cu aceasta inaugurare, Symmetrica ajunge la 8 unitati de productie pe plan local.
Pe de alta parte, compania a alocat un buget de cca. 1,5 milioane de euro si pentru extinderea fabricii din Prejmer, Brasov, cu o hala de productie dedicata elementelor pentru sistemele de canalizare.
„Nevoia de bransare a populatiei la sistemul de canalizare, in contextul in care datele INSSE* arata ca doar 55,8% din populatia Romaniei are locuintele conectate la un astfel de sistem, arata o nevoie ridicata pentru produse dedicate. Tocmai din acest motiv, ne-am concentrat eforturile pe extinderea business-ului nostru si in aceasta directie, urmand ca in urmatoarele luni sa punem in functiune linii de productie pentru elemente de canalizare in fabricile noastre din Arad (Zimandu Nou) si Bistrita-Nasaud (Cociu)”, a subliniat Sebastian Bobu.
Potrivit datelor INSSE*, nevoia cea mai mare de extindere a sistemului de canalizare vine din zona de Nord-Est a tarii, unde, in 2020, doar 38,7% din locuinte erau bransate, si Sud-Muntenia, cu un procent de 38,9%.
Un sistem complet de canalizare cuprinde conducte de transport ape uzate/pluviale, camine de racord, camine de vizitare, supraveghere si intretinere. Din toate aceste elemente, compania produce intregul sistem de tuburi si elemente pentru camine - elemente de baza, inele pentru camine, inele aducere la cota, tuburi beton, reductii tronconice si placi din beton pentru acoperire.
In acest moment, cu 3 facilitati de productie dedicate acestor produse, Symmetrica a ajuns la o capacitate de productie totala de 120.000 de elemente anual. Dintre acestea, cea mai mare parte merg catre lucrarile publice de infrastructura a apelor potabile si uzate, insa si in proiecte publice sau private precum realizarea de decantoare, fantani, camine apometru, etc.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hilti
BALTIC
FRONTALE
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
viarom
rigips
theda mar
CDS
BMI_Icopal
leviatan
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023