Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - Constructia teatrului independent Grivita 53 are nevoie de ajutor pentru finalizare
Constructia teatrului independent Grivita 53 are nevoie de ajutor pentru finalizare
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 29 Apr 2024 16:10
Caramida cu caramida, proiectul nascut din crezul artistic al scriitoarei si regizoarei Chris Simion Mercurian, prinde tot mai mult contur existential. Dupa 8 ani, Grivita 53 – primul teatru construit de la zero de comunitate a iesit din pamant si incepe sa se vada. Parterul teatrului, sala mare si etajul 1 sunt gata (la rosu), urmand ca pana la sfarsitul lunii mai sa fie finalizata integral structura. In iunie incep lucrarile pentru interior iar pana la sfarsitul anului teatrul trebuie sa fie cu receptia realizata.
Pentru ca acest efort sa ajunga la bun sfarsit, campania de strangere de fonduri continua! 
Grivita 53 mai are nevoie de inca 500.000 euro pentru ca in 31 decembrie 2024 sa fie un spatiu functional, adica 9.433 de caramizi ctitor achizitionate sau cateva companii care sa isi doreasca statutul de partener. Data mentionata este termenul limita care face diferenta intre a avea un teatru nou in Bucuresti sau a returna grantul norvegian.
Pornit in 2016 cu donatia a 200.000 euro din fondurile personale rezultate in urma vanzarii casei bunicii lui Chris, proiectul Grivita 53 s-a pus in miscare prin contributia tuturor oamenilor care au crezut in acest vis si de la care s-a strans suma de aproximativ 1 milion de Euro si al caror nume va fi inscriptionat in foaierul teatrului  si a finantarii de 1,9 milioane de Euro din granturile SEE 2014-2021, prin programul Ro-Cultura.  
 
 
Actori, regizori, scenografi, coregrafi, artisti plastici, muzicieni, personalitati care au facut performanta in alte domenii decat cel artistic, prieteni stiuti sau anonimi, oameni cu putere decizionala din companii sau oameni simpli, pensionari, adolescenti, copii, cu totii au devenit ctitori ai acestui edificiu cultural, punand la acesta caramizi de solidaritate cu initiatoarea proiectului. Grivita 53 va fi primul teatru construit din initiativa privata in ultimii 80 de ani si primul teatru din istoria culturala a Romaniei construit vreodata de comunitate.
Pe langa cei aproximativ 11.000 de ctitori persoane fizice care sustin acest demers, printre companiile care au crezut in Grivita 53 de la bun inceput si au contribuit la realizarea proiectului mentionam: Leroy Merlin, Unicredit Bank, Raiffeisen Bank, BCR, Cemacon, Mobexpert, Hirsch Porozell, Prutul SA, Sika, Tiemme, Fundatia Fan Curier, Euromedia, Tuca Zbarcea si Asociatii, Revista Biz, Interbrands Orbico, BDG Import, Entrance, Nespresso, CBRE si altii.
Grivita 53 nu este doar un teatru, ci si un spirit pe care-l lasam mostenire generatiilor care vin dupa noi. Grivita 53 este un exemplu si o poveste care poate inspira generatii intregi.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar
noark
BogArt
siniat
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ness project
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
concelex
konsent
viarom
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander