Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Sustenabilitate - E-Distributie: Investitii de 182 milioane euro in modernizarea si extinderea retelei
E-Distributie: Investitii de 182 milioane euro in modernizarea si extinderea retelei
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 16 Iun 2021 07:40
Companiile E-Distributie din Romania investesc anul acesta aproximativ 880 milioane de lei, echivalentul a 182 milioane de euro, in modernizarea, digitalizarea si extinderea retelei electrice din Bucuresti si din cele zece judete din tara in care isi desfasoara activitatea.
Programele de investitii din acest an au impact direct asupra capacitatii retelei de a distribui energie noilor consumatori si de a imbunatati gestionarea intreruperilor neplanificate, pentru alimentarea in siguranta a clientilor.
„Retelele traditionale de distributie, cele care transportau electricitatea catre consumatori, vor fi transformate in retele active si participative, pozitionand clientul in centrul sistemului energetic si imbunatatind calitatea serviciului de distributie a energiei. Programele de modernizare si de digitalizare a retelelor pe care companiile E-Distributie le implementeaza fac ca aceasta transformare sa devina realitate. Planul strategic al companiei pentru urmatorii trei ani recunoaste rolul principal al retelelor in tranzitia energetica si pune accent pe eforturile de imbunatatire a fiabilitatii, rezilientei si eficientei retelelor de distibutie. Totul in beneficiul clientilor nostri”, a declarat Monica Hodor, directorul general al companiilor E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia.
Din suma totala a investitiilor programate pentru acest an, 141 milioane de lei sunt alocati pentru lucrari de modernizare linii si statii de transformare de inalta tensiune, 130 milioane de lei pentru modernizarea si constructia de linii de medie tensiune si posturi de transformare si 88 milioane de lei linii de joasa tensiune. Sumele prevazute de companiile E-Distributie pentru racordari, inclusiv cele impuse de legislatia primara, si intarirea retelei pentru noii utilizatori ajung la aproximativ 164 milioane de lei (34 milioane de euro).
O mare parte din investitiile derulate de E-Distributie in 2021 sunt concentrate asupra programelor de digitalizare, prin sisteme de telecontrol care reduc considerabil durata intreruperilor in alimentarea cu electricitate si timpul de remediere a avariilor, precum si prin instalarea a aproximativ 210.000 de contoare inteligente. In acest fel, mai multi consumatori vor beneficia de avantajele aduse de aceste echipamente moderne, promovand astfel participarea lor activa la evolutia pietei si la utilizarea responsabila a energiei.
In Banat, E-Distributie are planificate investitii de 219 milioane de lei in modernizarea si digitalizarea retelelor electrice. Din valoarea totala, 25 milioane de lei sunt planificate pentru lucrari de modernizare linii si statii de transformare de inalta tensiune, 38 milioane de lei pentru lucrari de modernizare si constructie de linii de medie tensiune si posturi de transformare iar 23 milioane de lei pentru liniile de joasa tensiune. Totodata, E-Distributie Banat are in plan inlocuirea de linii electrice si continuarea implementarii sistemelor de Telecontrol. Compania va instala contoare inteligente pentru aproximativ 56.700 de clienti din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis.
Printre proiectele mari derulate se numara retehnologizarea statiei de transformare si modernizarea liniilor de medie tensiune din municipiul Orastie, judetul Hunedoara. De asemenea, E-Distributie Banat modernizeaza statia de transformare Simeria, investitie ce depaseste 5 milioane de lei si a demarat lucrarile pentru construirea unei statii noi de transformare 110/20 kV in zona de nord a municipiului Timisoara. In judetele Timis, Arad, Hunedoara si Caras Severin investitiile in realizarea de capacitati noi, in extinderea retelelor pentru alimentarea consumatorilor, in noi racordari, inclusiv cele impuse de legislatia primara, ajung la 44 de milioane de lei.
In Dobrogea, E-Distributie are planificate investitii de 176 milioane de lei in modernizarea si digitalizarea retelelor electrice. Din valoarea totala, 21 milioane de lei sunt planificate pentru lucrari de modernizare a liniilor si statiilor de transformare de inalta tensiune, 22 milioane de lei pentru lucrari de modernizare si constructie de linii de medie tensiune si posturi de transformare iar 35 milioane de lei pentru modernizarea liniilor de joasa tensiune. De asemenea, E-Distributie Dobrogea va instala 46.850 de contoare inteligente in judetele Calarasi, Constanta, Ialomita si Tulcea.
In judetele Constanta si Ialomita, compania modernizeaza statiile de transformare Baba Novac si Slobozia Sud, pentru alimentarea cu energie electrica in bune conditii a clientilor din localitatile Constanta si Slobozia; au fost inlocuite ambele transformatoare de putere 110kV/MT 25MVA din statia de transformare Eforie Nord cu unele de putere superioara 40MVA pentru asigurarea racordarii la retea a noilor consumatori din partea de Sud a judetului Constanta. In judetul Calarasi, sunt realizate lucrari de imbunatatire a liniilor de joasa tensiune, in beneficiul consumatorilor din Oltenita si din Nicolae Balcescu.
In Muntenia, E-Distributie are planificate investitii de 483 milioane de lei in modernizarea si digitalizarea retelelor electrice. Din valoarea totala, 95 milioane de lei sunt planificate pentru lucrari de modernizare a liniilor si statiilor de transformare de inalta tensiune, 70 milioane de lei pentru lucrari de modernizare si constructie de linii de medie tensiune si posturi de transformare iar 30 milioane de lei sunt pentru lucrari in zona de joasa tensiune. De asemenea, pentru anul acesta, E-Distributie Muntenia are in plan montarea a aproximativ 104.300 de contoare inteligente in municipiul Bucuresti si in judetele Giurgiu si Ilfov.
In Bucuresti, E-Distributie Muntenia modernizeaza si introduce in sistemul de telecontrol statiile de transformare Nord, Filaret, Obor si Dudesti, reprezentand 34 milioane de lei. De asemenea, sunt modernizate liniile de joasa tensiune din zona Domenii si cartier Toamnei - Eminescu, prin inlocuirea integrala a cablurilor de medie si joasa tensiune aferente unui numar de 10 strazi. Investitia se ridica la aproximativ 6 milioane de lei si vine in sprijinul a 9.500 de clienti.
In judetul Giurgiu, in localitatile Toporu si Rasuceni, E-Distributie Muntenia inlocuieste integral retelele electrice de joasa tensiune cu conductoare izolate noi, stalpi uzati, si monteaza contoare inteligente. Valoarea estimata a lucrarilor este de 5,7 milioane de lei si este in beneficiul a 1.850 de clienti. Totodata, in localitatile Gaiseni si Floresti Stoenesti, sunt lucrari de inlocuire a 9 kilometri de retea electrica de medie tensiune amplasata pe terenuri greu accesibile si a sapte posturi de transformare aeriene. Valoarea estimativa a lucrarilor este de 10,7 milioane de lei si vine in sprijinul a 4.000 de clienti.
In judetul Ilfov, E-Distributie Muntenia modernizeaza reteaua de joasa tensiune din comuna Pipera si din localitatile Clinceni si Vidra, lucrari ce presupun investitii de aproximativ 20 milioane de lei, in beneficiul a 3.000 de clienti. Totodata, se lucreaza la modernizarea instalatiilor din zona Pasajului Domnesti prin relocarea a 7 kilometri de retea electrica de medie tensiune aeriana cu cablu subteran si inlocuirea a 4 posturi de transformare aeriene cu unele de noua generatie. Realizarea acestor lucrari asigura alimentarea cu energie electrica in bune conditii pentru 8.000 de clienti.
Retelele electrice operate de cele trei companii E-Distributie numara 286 statii de transformare si 23.575 posturi de transformare. In 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrica, prin linii electrice de inalta, medie si joasa tensiune.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
jungheinrichAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
hidroplasto
hilti
leviatan
strabag nivel 1
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
bienala
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere