Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - Knauf Insulation: Calculatorul de eficienta energetica permite evaluarea pierderilor
Knauf Insulation: Calculatorul de eficienta energetica permite evaluarea pierderilor
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 05 Iul 2022 12:47
O casa eficienta din punct de vedere energetic permite reducerea semnificativa a nivelului de energie consumat in locuinta pentru racirea, incalzirea aerului din interior sau a apei calde. Pentru a obtine o casa eficienta energetic este nevoie de realizarea mai multor imbunatatiri, precum izolarea corespunzatoare a peretilor exteriori, a podului sau subsolului. Acestea sunt cele mai vulnerabile zone din casa, prin care aerul poate iesi sau patrunde din exterior cu usurinta, potrivit unei analize Knauf Insulation, unul dintre principalii furnizori de sisteme pentru izolatii din Romania.
"O casa eficienta energetic este mai durabila si ofera conditii de viata sanatoase, datorita calitatii aerului interior si economiseste sume importante de bani alocati pentru racirea si incalzirea locuintei. Construirea unei case eficiente energetic sau renovarea unei locuinte pentru ca aceasta sa fie transformata intr-o casa eficienta inseamna si alegerea materialelor de izolare prietenoase cu mediul inconjurator. Vata minerala cu Tehnologia ECOSE® dezvoltata de Knauf Insulation este fabricata din materii prime naturale fara adaos de formaldehida, fenoli, acrili, decoloranti sau vopsea. Secretul eficientei energetice il reprezinta izolarea termica astfel incat sa reduca facturile la energie cu pana la 40%", noteaza specialistii in izolatii.
Knauf Insulation a dezvoltat, in sprijinul pietei, Calculatorul de eficienta energetica, ce evalueaza pierderile de energie prin simpla introducere a detaliilor casei (perioada construire, numar niveluri, suprafata), sistemele de incalzire, materialele din care este construita casa si starea acestora.
Aplicatia calculeaza pe loc suma estimativa platita pentru intretinerea anuala a casei, emisiile de CO2 si kW/ora consumati. De asemenea, calculatorul ajuta la identificarea zonelor casei care ar putea fi imbunatatite din punct de vedere termic. De asemenea, instrumentul permite realizarea unui calcul comparativ intre costurile pentru intretinerea locuintei actuale, fata de cele necesare unei case eficiente energetic.
 
Izolatia, esentiala in prevenirea risipei de energie
Izolatia previne risipa de energie, provenita in urma suprasolicitarii sistemelor de incalzire sau de racire, utilizate pe parcursul anului in functie de sezon. Totodata, izolatia poate imbunatati eficienta sistemelor HVAC existente, precizeaza reprezentantii Knauf Insulation. "Acest lucru se datoreaza faptului ca izolatia eficienta impiedica aerul exterior sa infunde filtrele cu praf. Filtrele infundate pot face ca aparatul sa utilizeze mai multa energie pentru a functiona corect. Insa, in urma izolatiei, aparatul va functiona cu un consum redus de energie. Astfel, facturile la utilitati sunt mai mici. Izolatia ofera mai mult confort, deoarece aceasta ajuta la pastrarea unei temperaturi constante, in orice anotimp, reducand umiditatea ridicata si curentii de aer. De asemenea, imbunatateste calitatea aerului prin limitarea cantitatii de praf care intra in proprietate. Un alt beneficiu este ca materialul de izolatie este de obicei fonoabsorbant, ceea ce inseamna ca proprietarii vor elimina zgomotele nedorite provenite din exterior", explica specialistii.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
CELCO 2020
leviatan
strabag nivel 1
hilti
BMI_Icopal
MAKITA
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere