Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - PERI Romania: Crestere de 5% a afacerilor anuale, la peste 58 milioane de lei
PERI Romania: Crestere de 5% a afacerilor anuale, la peste 58 milioane de lei
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 02 Iul 2021 06:33
Furnizorul de sisteme de cofrare si esafodaj Peri Romania, parte a grupului german Peri, a inregistrat o crestere de 5% a cifrei de afaceri din 2020, rulajul depasind valoarea de 58 de milioane de lei. Rezultatul s-a datorat evolutiei foarte bune a sectorului de constructii, in contextul in care intreaga economie a fost afectata de pandemia de coronavirus.
La nivelul grupului Peri, impactul Covid-19 a fost mai vizibil, reflectandu-se intr-o contractie de peste 10% a vanzarilor din 2020, care au depasit usor 1,5 miliarde euro (fata de 1,68 miliarde euro in 2019). La finalul anului trecut, grupul avea peste 60 de subsidiare la nivel global, 160 de centre logistice si 9.400 de angajati.
Printre proiectele de anvergura la care a participat compania in ultima perioada se afla constructia noii fabrici de prelucrare a vitaminei A din plante la BASF din Ludwigshafen (Germania), a viaductului Čortanovci (Novi Sad, Serbia) de pe linia de mare viteza Budapesta - Belgrad, prfecum si edificarea cladirii Forumului Humboldt din Berlin (City Palace Humboldt Forum), nou centru de arta, cultura, stiinta si educatie deschis in centrul istoric al Berlinului in decembrie 2020.
 
 
La noua fabrica BASF SE din Ludwigshafen, Germania, Peri a utilizat sisteme inovatoare de planificare a schelelor, bazate pe BIM, de ultima generatie. Echipa de proiect a inregistrat si a gestionat peste 4.000 de unitati de schele folosind software-ul de gestionare a terenului de constructii BIM 360 Autodesk pe parcursul perioadei de 18 luni a proiectului. Si majoritatea cantitatii totale de schele de aproximativ 2.000 de tone a fost planificata cu CAD si pusa la dispozitie ca model 3D. "In perioadele de varf, in jur de 1.300 de tone de material pentru sistemul PERI erau utilizate in acelasi timp zilnic. Schele in picioare, schele de siguranta, schele suspendate, suporturi, scari, platforme materiale si schele mobile de lucru au fost toate dispozitive permanente la fata locului. In special, combinatia dintre kitul de schele PERI UP si componentele sistemului din kitul de constructii tehnice VARIOKIT a asigurat adaptabilitatea geometrica si structurala - si, prin urmare, cel mai inalt grad de siguranta la locul de munca. Grila metrica de baza a ambelor sisteme PERI a permis adaptarea flexibila a solutiei de schele folosind componente ale sistemului", au precizat reprezentantii Peri.
 
 
In Serbia, Peri a sustinut constructia viaductului Čortanovci pe sectiunea dintre Stara Pazova si Novi Sad - si, pe langa sprijinul intens la fata locului, a oferit si solutii de sistem inteligent combinabile, bazate pe principiul modular. Pentru constructia suprastructuii, s-a folosit o combinatie inteligenta de rozeta PERI UP si cofrajul flexibil MULTIFLEX Girder Slab (pentru betonarea suprastructurii). De asemenea, pe sectiunile cu inaltimi mai mari, setul de constructie ALPHAKIT Shoring a fost ales special, fiind proiectat optim pentru inaltimi de pana la 30 de metri. Grinzile de cofraj ALPHAKIT au fost folosite pentru a oferi lucratorilor si libertate de miscare verticala. Platformele de lucru suplimentare ale kitului de schele PERI UP au asigurat lucrul in siguranta la inaltimi mari. PROKIT Guardrail instalat, de asemenea, a asigurat personalului santierului protectie impotriva marginilor deschise ale cladirii in orice moment.
 
 
La constructia cladirii Forumului Humboldt din Berlin s-au folosit, in total, 85.000 mc de beton si 16.000 de tone de otel. Pentru ridicarea structurii, Peri a utilizat peste 6.000 mp de cofraj MAXIMO, in acelasi timp. Cofrajul de coloana QUATTRO a fost repozitionat in mod coeziv ca o unitate completa cu o singura macara, iar platforma de betonare si accesul integrat al scarii cu casa scarii au ramas, de asemenea, fixate ferm de cofraj. Cofrajul pentru placi de panou SKYDECK a fost utilizat pentru cofrajul de placi din beton armat. Un total de 10.000 mp de SKYDECK furnizat a fost sistematic inchis si lovit, potrivit datelor Peri, in timp ce, datorita solutiei Peri cu platforme externe CB Climbing, nu a fost necesara nicio schela de fatada pentru constructia carcasei. Pentru peretii rotunzi din beton armat ai cupolei, a fost utilizat cofrajul circular de perete RUNDFLEX, impreuna cu platformele pliabile FB 180. Constructia finala a cupolei se realizeaza cu ajutorul unui esafod de sprijinire si de lucru PERI UP.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
CELCO 2020
cv water 2021
Acvatot 2019
hilti
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
bienala
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere