Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - ANCPI a finalizat cadastrarea terenurilor si plajelor administrate de ARBDD
ANCPI a finalizat cadastrarea terenurilor si plajelor administrate de ARBDD
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 21 Iun 2023 11:32
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a finalizat lucrarile de inregistrare sistematica a imobilelor gestionate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) in evidentele de cadastru si carte funciara. Lucrarile s-au desfasurat in cadrul Programului national de cadastru si carte funciara (PNCCF) si au vizat o suprafata de aproximativ 190.000 de hectare din 11 comune din judetul Tulcea. Finantarea a fost asigurata din veniturile proprii ale ANCPI.
ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), a inregistrat in sistemul integrat de cadastru si carte funciara terenurile situate in extravilan, suprafetele terestre si acvatice, terenurile aflate permanent sub apa si plajele din Rezervatia Biosferei „Delta Dunarii”.
Cele 1.985 de imobile aflate in proprietatea publica a Statului roman si in administrarea ARBDD au suprafata totala de 188.452,66 de hectare si sunt situate in comunele C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crisan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina si Valea Nucarilor.
Contractul de finantare semnat de ANCPI si ARBDD, in iunie 2020, este contractul cu cea mai mare valoare incheiat de ANCPI cu o institutie publica - 29.815.647 de lei. Obiectivul principal al PNCCF este inregistrarea gratuita a tuturor imobilelor (terenuri, cladiri si apartamente) din Romania in sistemul integrat de cadastru si carte funciara. PNCCF este finantat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar si din fonduri externe obtinute prin Programul Operational Regional, in cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, in cadrul acestui proiect, alta sursa de finantare poate fi bugetul local.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
konsent
CONCEPT STRUCTURE
CDS
rigips
theda mar
Acvatot 2019
noark
BogArt
strabag nivel 1
siniat
Ubitech
quadratum
SSAB
ness project
Arduro
concelex
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander