Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - Cseke Attila: Investitiile publice raman neterminate, iar banii cheltuiti sunt irositi
Cseke Attila: Investitiile publice raman neterminate, iar banii cheltuiti sunt irositi
Actualitatea interna Publicat de AG&F 22 Nov 2023 11:21
UDMR are "solutii" la OUG 90, actul normativ "care a oprit dezvoltarea localitatilor", a declarat Cseke Attila, adaugand ca majoritatea din Senat nu a vrut dezbatere pe acest subiect in plenul forului legislativ, potrivit Agerpres.
Termenul pentru dezbatere si adoptare in plenul Senatului a proiectului de lege privind aprobarea OUG 90 pentru aprobarea unor masuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 in vederea incadrarii in tinta de deficit bugetar asumata prin Programul de convergenta se implineste pe 25 noiembrie, iar urmatoarea sedinta de plen este programata pe 27 noiembrie.
Potrivit lui Cseke Attila, "investitiile finantate din bani publici vor ramane neterminate, banii publici deja investiti vor fi irositi, iar tara ramane un mare santier. Autoritatile locale raman in continuare blocate cu investitiile, desi, in unele cazuri, au fonduri disponibile pentru finalizarea acestora".
"Dupa cum este cunoscut, conform prevederilor OUG 90, indiferent de cuantumul lucrarilor din lunile de toamna, administratia publica locala va putea plati doar pana la media facturilor decontate in prima parte a anului. Daca in prima parte a anului in lunile de iarna nu s-au facut lucrari si nu au fost facturate lucrari, dar vara si toamna constructorii au lucrat si depun acum facturi pentru plata acestor lucrari la autoritatile locale, acestea nu vor putea fi platite integral", se arata intr-un comunicat al UDMR transmis, marti, AGERPRES.
Senatorul UDMR sustine ca OUG 90 "contravine principiilor descentralizarii, blocheaza platile investitiilor publice, conduce la falimentul firmelor de constructii si incurajeaza plecarea din tara a fortei de munca si interzice semnarea viitoarelor contracte in urma licitatiilor publice castigate legal".
"Statul si autoritatile publice locale ar putea pierde procese si ar putea plati amenzi din bani publici. Romania sau orice tara care are probleme legate de buget nu isi poate permite astfel de consecinte daca spera la redresare fiscala", a subliniat Cseke Attila.
UDMR a propus solutii la aceste probleme, dar modificarile nu au fost dezbatute in Senat, pentru ca acest proiect de act normativ nu a fost inclus pe ordinea de zi in plen. Modificarile propuse vor fi sustinute de UDMR si in Camera Deputatilor, care este decizionala pentru acest act normativ.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
theda mar
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019
FRONTALE
rigips
top 500
concelex
leviatan
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
viarom
top 500
Ubitech
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu