Agenda Constructiilor
Marti, 09 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - FIEC: Investitiile in constructii vor creste la nivel european cu 4,2% in anul 2021
FIEC: Investitiile in constructii vor creste la nivel european cu 4,2% in anul 2021
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 21 Iul 2021 06:53
„Sectorul constructiilor s-a dovedit a fi rezistent in perioada pandemiei si previziunile pentru 2021 sunt incurajatoare. Totusi, incertitudinile legate in principal de investitiile publice in multe state membre umbresc posibilitatile de redresare din acest domeniu, pe termen mediu. Cu toate acestea, agenda europeana pentru clima si mediu ofera oportunitati foarte mari de afaceri pentru sectorul constructiilor", spune Rüdiger Otto, vicepresedintele Federatiei Europene a Industriei de Constructii (FIEC).
Pandemia Covid-19 a provocat o criza economica fara precedent, iar sectorul constructiilor din Europa a fost afectat in special in al doilea trimestru al anului 2020. In unele tari, activitatile de constructii s-au blocat partial si temporar in perioada cu cele mai mari restrictii (martie - mai 2020), dar in timpul verii activitatea pe santiere a revenit si in acest domeniu recuperarea a fost mai rapida.
In general, sectorul a fost mai putin afectat de aceasta criza decat se astepta initial.
Conform celui mai recent raport statistic FIEC, investitiile totale in constructii au scazut cu 5,8% in 2020, pana la valoarea de 1.400 miliarde euro, ajungand la 10,7% din PIB-ul UE. Cu o usoara crestere de 0,8% a ocuparii fortei de munca, companiile de constructii au fost angajatori siguri anul trecut, oferind locuri de munca pentru aproximativ 12,8 milioane de persoane.
In 2021, FIEC se asteapta ca investitiile in constructii sa reia cresterea cu o rata de 4,2%.
"Fie constructii de case, renovari, lucrari nerezidentiale sau civile, ne asteptam ca toate segmentele sa-si revina. Cu toate acestea, investitiile totale nu vor atinge nivelul pre-criza. In ceea ce priveste nivelul de angajare in constructii, se preconizeaza o usoara scadere de 0,1%. Urmeaza sa vedem daca recuperarea va fi stabila pe termen mediu, deoarece, traditional, sectorul de constructii reactioneaza de obicei mai tarziu la evolutiile economice generale. Cu toate acestea, un lucru este sigur: tranzitia catre o economie favorabila climatului va genera oportunitati de afaceri excelente pentru constructii - fie ca este vorba de renovarea stocului de cladiri existente, de constructia de instalatii pentru energie regenerabila sau de punerea in aplicare a unei infrastructuri de transport mai ecologice", precizeaza Rüdiger Otto.
Pentru a consulta raportul FIEC, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
hidroplasto
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
leviatan
MAKITA
viarom
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere