Agenda Constructiilor
Marti, 31 Ianuarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - EximBank: Garantii de stat si credite cu dobanda subventionata pentru companii
EximBank: Garantii de stat si credite cu dobanda subventionata pentru companii
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 06 Dec 2022 11:35
Companiile mari si IMM-urile cu o cifra de afaceri de minimum 20 de milioane de lei pot aplica din 15 decembrie 2022 pentru garantii de stat si credite cu dobanda subventionata in cadrul noii scheme de ajutor de stat, derulata prin intermediul EximBank, menita sa asigure lichiditate si accesul la finantare al firmelor care se confrunta cu dificultati in contextul agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei.
”Promisiunea EximBank de sustinere a companiilor romanesti se materializeaza in noi instrumente financiare care faciliteaza accesul la finantare al firmelor a caror activitate este afectata de contextul pe care il traversam. Ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, fluxurile comerciale si lanturile de aprovizionare au fost perturbate si au avut loc cresteri mari si neasteptate de preturi, in special in sectorul energetic, cu efecte directe sau indirecte care afecteaza multe sectoare economice. Prin implementarea acestei scheme de ajutor de stat actionam de o maniera coordonata cu celelalte state membre pentru sustinerea companiilor locale care au nevoie de un partener financiar solid pentru a face fata impactului pe care razboiul il are asupra mediului de afaceri european si local. Sunt convins ca, utilizand noile facilitati oferite de EximBank, firmele romanesti vor gasi solutiile optime pentru a depasi provocarile actuale si vor traversa aceasta perioada dificila minimizand efectele ei adverse asupra derularii afacerilor”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.
In cadrul acestui program financiar, pe care EximBank il implementeaza in baza mandatului special primit din partea statului roman, companiile romanesti pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru, la rate de dobanda subventionata, precum si garantii de stat, irevocabile si neconditionate, care acopera maximum 90% din creditele de investitii si creditele pentru capital de lucru acordate de bancile comerciale, exclusiv ca expuneri noi.
Finantarile si garantiile se acorda pana la data limita de semnare a documentatiei contractuale ce va fi actualizata permanent pe site-ul EximBank, dar nu mai tarziu de 31.12.2023.
EximBank se implica activ de aproape 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale prin produsele sale specifice de finantare, garantare si asigurare. Pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.
 
VideoConfAC-iulMESENBURGALLBIMTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
MAKITA
viarom
FRONTALE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
CELCO 2020
BMI_Icopal
BALTIC
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023