Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Ioana Arsenie: 80% dintre IMM-uri nu au o strategie financiara actualizata
Ioana Arsenie: 80% dintre IMM-uri nu au o strategie financiara actualizata
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 22 Oct 2020 15:19
In general, companiile mari si foarte mari si-au adaptat planurile la contextul actual, bazandu-se pe resursele disponibile si structura organizatiei care permit aplicarea imediata de planuri pentru situatiile cu risc. Totusi, aproximativ 80% dintre companii, in mare IMM-uri, au probleme cu raportarea financiara fiindca resursele interne sunt precare si nu permit actualizarea informatiilor si a proceselor financiare in situatii cu risc major, sustine Ioana Arsenie, strateg financiar si Owner Trusted App.
Specialista precizeaza ca noua abordare financiara, in contextul actual, implica o planificare cu scenarii multiple, in numar limitat, dar atent testate.
Astfel, pentru o raportare financiara dinamica, Ioana Arsenie propune cateva directii:
  1. Identificarea rapida a stakeholderilor - care sunt oamenii-cheie din organizatie, cu acces la informatii esentiale si care ajuta la luarea rapida a deciziilor: vanzari, marketing, supply-chain, HR. Managementul de top are nevoie de input de la echipa sa, fie din zona administrativa fie din teren.
  2. Stabilirea factorilor esentiali in situatia actual, precum: numarul puncte de desfacere, mixul de pret si produse, productivitatea fortei de munca, schimbarile in nevoile consumatorilor, costurile operationale.
  3. Analiza datelor colectate din surse diverse: date cantitative si calitative, surse interne si externe.
  4. Acordarea unei mai mari importante cifrelor in totalitatea lor, nu doar P&L, cash-flow sau active si pasive. Un expert cu ochiul format in industrii diverse poate aduce in mod agil valoare, prin corelatii si optimizari, spune Ioana Arsenie.
La inceputul lunii iulie 2020, echipa Trusted Advisor a lansat Trusted App, o aplicatie pentru digitalizarea IMM-urilor, un produs tehnologic pentru antreprenorii in dezvoltare, in care a investit 10.000 de euro.
Aplicatia este capabila sa stabileasca categoriile de raportare (venituri/ cheltuieli) in mod personalizat, pentru fiecare firma, pornind de la balanta de verificare contabila. In fiecare luna, se preiau datele prin import si sunt automat mapate si raportate conform categoriilor stabilite. Clientul vizualizeaza rezultatul financiar si sub forma grafica. Aplicatia vine ca suport in procesul de analiza de business si decizional.
In decursul celor 4 luni de la lansare, Trusted App este deja folosita de IMM-uri din 60 de industrii variate si a inregistrat peste 600 de accesari in aceasta perioada.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMman and machineALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
BALTIC
noark
Acvatot 2019
rigips
theda mar
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
FRONTALE
Ubitech
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica