Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Ioana Arsenie: 80% dintre IMM-uri nu au o strategie financiara actualizata
Ioana Arsenie: 80% dintre IMM-uri nu au o strategie financiara actualizata
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 22 Oct 2020 15:19
In general, companiile mari si foarte mari si-au adaptat planurile la contextul actual, bazandu-se pe resursele disponibile si structura organizatiei care permit aplicarea imediata de planuri pentru situatiile cu risc. Totusi, aproximativ 80% dintre companii, in mare IMM-uri, au probleme cu raportarea financiara fiindca resursele interne sunt precare si nu permit actualizarea informatiilor si a proceselor financiare in situatii cu risc major, sustine Ioana Arsenie, strateg financiar si Owner Trusted App.
Specialista precizeaza ca noua abordare financiara, in contextul actual, implica o planificare cu scenarii multiple, in numar limitat, dar atent testate.
Astfel, pentru o raportare financiara dinamica, Ioana Arsenie propune cateva directii:
  1. Identificarea rapida a stakeholderilor - care sunt oamenii-cheie din organizatie, cu acces la informatii esentiale si care ajuta la luarea rapida a deciziilor: vanzari, marketing, supply-chain, HR. Managementul de top are nevoie de input de la echipa sa, fie din zona administrativa fie din teren.
  2. Stabilirea factorilor esentiali in situatia actual, precum: numarul puncte de desfacere, mixul de pret si produse, productivitatea fortei de munca, schimbarile in nevoile consumatorilor, costurile operationale.
  3. Analiza datelor colectate din surse diverse: date cantitative si calitative, surse interne si externe.
  4. Acordarea unei mai mari importante cifrelor in totalitatea lor, nu doar P&L, cash-flow sau active si pasive. Un expert cu ochiul format in industrii diverse poate aduce in mod agil valoare, prin corelatii si optimizari, spune Ioana Arsenie.
La inceputul lunii iulie 2020, echipa Trusted Advisor a lansat Trusted App, o aplicatie pentru digitalizarea IMM-urilor, un produs tehnologic pentru antreprenorii in dezvoltare, in care a investit 10.000 de euro.
Aplicatia este capabila sa stabileasca categoriile de raportare (venituri/ cheltuieli) in mod personalizat, pentru fiecare firma, pornind de la balanta de verificare contabila. In fiecare luna, se preiau datele prin import si sunt automat mapate si raportate conform categoriilor stabilite. Clientul vizualizeaza rezultatul financiar si sub forma grafica. Aplicatia vine ca suport in procesul de analiza de business si decizional.
In decursul celor 4 luni de la lansare, Trusted App este deja folosita de IMM-uri din 60 de industrii variate si a inregistrat peste 600 de accesari in aceasta perioada.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ness project
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
theda mar
konsent
quadratum
MAKITA
CDS
Acvatot 2019
concelex
viarom
strabag nivel 1
siniat
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander