Agenda Constructiilor
Marti, 24 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - PWC: Este nevoie de produse si servicii noi pentru recuperarea economica
PWC: Este nevoie de produse si servicii noi pentru recuperarea economica
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 18 Iun 2020 09:51
Aproape 60% dintre directorii financiari sunt preocupati de posibilitatea aparitiei unui nou val al pandemiei, dar in egala masura isi fac planuri pentru refacerea sau imbunatatirea fluxurilor de venituri afectate de criza, arata cea mai recenta editie a sondajului global PwC Covid-19 CFO Pulse. Astfel, 63% dintre ei au in vedere produse si servicii noi sau imbunatatite pentru ameliorarea veniturilor si subliniaza rolul principal al inovatiei in acest proces. 48% intentioneaza sa schimbe strategia de preturi, fie prin scumpiri, ieftiniri sau noi conditii de plata si 36% sa exploreze strategii alternative de distributie, cum ar fi trecerea la vanzare sau livrare virtuala a serviciilor. 
"Majoritatea companiilor au depasit etapa de raspuns imediat la criza, au inteles ca virusul va ramane o amenintare pentru o lunga perioada si au inceput sa isi adapteze strategiile la noile conditii de piata ca sa obtina o recuperare financiara cat mai rapida. Pentru a genera venituri in contextul schimbat de criza, companiile au nevoie de servicii si produse care sa raspunda noilor realitati. Prin urmare, creativitatea si inovatia vor fi factori determinanti in cursa pentru relansarea activitatilor economice", a declarat Ionut Simion, Country Managing Partner PwC Romania.

Principalele concluzii ale sondajului
Principala preocupare pentru majoritatea (60%) directorilor financiari vizeaza efectele unei crize economice globale si posibila aparitie a unui nou val de infectari. 
Mai mult de jumatate (53%) se asteapta la o scadere a veniturilor si / sau a profiturilor de pana la 25% ca urmare a crizei. Pentru a reface fluxurile de venituri, 63% planifica modificari ale ofertei de produse sau servicii.
Companiile adopta noi moduri de lucru, 52% raportand ca intentioneaza sa faca din munca la distanta o optiune permanenta pentru rolurile care o permit, iar 52% vor sa imbunatateasca experienta de lucru la distanta.
 
Alte constatari importante
Directorii financiari s-au aratat mai putin ingrijorati de intreruperile lanturilor de aprovizionare (17%) si de capacitatea de a gestiona eficient munca la distanta (16%), in conditiile in care majoritatea companiilor au depasit cu succes aceste aspecte.
Astfel, daca in urma cu doua luni, aproape jumatate (45%) dintre directorii financiari estimau reducerea productivitatii din cauza lipsei capacitatilor de lucru la distanta, conform actualului sondaj, doar 26% anticipeaza pierdere de productivitate in luna urmatoare.
In prezent, doar 4% dintre directorii financiari afirma ca este inca dificil de evaluat impactul crizei. In aceste conditii, 81% dintre ei continua sa se concentreze pe reducerea costurilor ca principala masura de atenuare a efectelor crizei, iar mai mult de jumatate (56%) au in vedere amanarea sau anularea investitiilor planificate. Investitiile Capex reprezinta cea mai probabila sursa de amanare sau reducere a cheltuielilor,  arata  82% dintre directorii financiari, in vreme ce 47% vor reduce cheltuielile operationale, iar 40% costurile cu forta de munca.
***
Cea de-a cincea editie a sondajului Global Covid-19 CFO Pulse  a fost publicata in data de 15 iunie si a fost realizata in prima saptamana a lunii iunie in randul a 989 de directori financiari din 23 de tari si teritorii: Africa Centrala si de Sud, Brazilia, Caraibe, China/Hong Kong, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Japonia, Lituania, Malaezia, Mexic, Orientul Mijlociu, Olanda, Portugalia, Singapore, Suedia, Thailanda, Turcia, SUA si Vietnam.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere