Agenda Constructiilor
Joi, 30 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ROCA intra in actionariatul BICO Industries si continua investitiile in productie
ROCA intra in actionariatul BICO Industries si continua investitiile in productie
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 24 Aug 2020 11:49
Roca Investments, parte din Impetum Group, o solutie de capital, parteneriat si management pentru consolidarea afacerilor romanesti care au un viitor valid, se alatura actionariatului Bico Industries, liderul pietei de plasa din fibra de sticla din estul Europei si cel mai mare producator autohton de armaturi din fibra de sticla. Parteneriatul este pentru Roca Investments o oportunitate de a contribui la consolidarea exporturilor romanesti pe aceasta nisa industriala, fiind vorba de un domeniu de activitate cu cerere sustinuta. Cu o cota de piata estimata la 35% la nivel national si 5% in Europa, Bico se bucura deja de o buna credibilitate regionala pentru ocuparea unei pozitii fruntase si intruneste toate cele mai inalte standarde de calitate pentru produsele oferite.
"Odata cu Bico Industries trecem la nivelul urmator; este vorba de o companie cu perspective internationale de scalare si cu un avans admirabil pe piata din Europa, catre care directioneaza deja 28% din totalul productiei. Bico Industries poate si merita sa castige pentru Romania prestigiul de a fi tara de provenienta pentru textile tehnice de top. Vom pune umarul ca impreuna sa devenim unul dintre primii 3 jucatori la nivel european din industria de fibra de sticla. Aducem in acest parteneriat experienta noastra investitionala acumulata in companii care sunt lideri nationali in domeniile lor", a declarat Ionut Bindea (foto), Investment Manager Roca Investments.
Bico Industries este o companie stabila financiar si profitabila, iar managementul imbina intr-un mix optim experienta si expertiza cu inovatia, in rezultate spectaculoase in sectorul in care activeaza. Odata cu implicarea Roca Investments este validat un plan de investitii pe 5 ani, menit sa creasca capacitatea de productie a companiei si profitul de aproape 3 ori. De altfel, in contextul in care cifra de afaceri in sectorul industrial a scazut considerabil, si desi a fost obligata ca in perioada lunii aprilie 2020 sa isi inghete activitatea de productie, Bico Industries a inregistrat in 2020 o crestere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similara a anului trecut.
"Am un sentiment bun care ma face sa cred ca suntem la inceputul unei relatii reusite si fructuoase. Cand spun asta ma bazez pe acel gen de compatibilitate pe care am simtit-o inca de la inceputul discutiilor intre noi si membrii echipei Roca Investments. Ne asteptam ca experienta si determinarea echipei noastre de management, combinate cu performanta dovedita in timp, profesionalismul si viziunea partenerilor nostri sa creeze sinergia necesara unei povesti de succes. Consideram acest moment drept o validare a competentelor echipei BICO Industries prin intrarea in elita business-ului autohton", a declarat Mihai Birliba, actionar majoritar Bico Industries.
Alaturi de managementul Bico, care si-a dovedit expertiza coordonarii unei companii lider de piata, cu peste peste 200 de angajati, Roca Investments va aduce un plus de viziune pentru accelerarea cresterii si va folosi experienta dobandita in eficientizarile operationale desfasurate cu succes in companiile sale pentru a duce aceasta echipa la urmatorul nivel de performanta.
***
Bico Industries este liderul pietei de plasa din fibra de sticla din estul Europei. Principalele sale produse sunt plasa din fibra de sticla pentru armarea si ranforsarea termosistemelor si a placarilor cu rigips, precum si coltare (atat metalice cat si din plastic) cu plasa, comercializate in special sub brandul propriu, Hitrom, atat pe piata din Romania cat si din strainatate.
Turbotex, cea mai noua linie de productie Bico Investments, recent deschisa la Piatra Neamt ca urmare a unei investitii de peste 1,5 milioane de euro, este complet automatizata si integrata. Prin cele doua puncte de lucru pe care le detine, compania are capacitati de productie complete: linii de urzire, linii de tesut, linii de tricotat si linii de apretare. Linia Turbodex permite productia de materiale complexe, respectiv: plase duble, plase izolate cu pasla, plase laminate cu folie de aluminiu, si nu numai.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMTERAPLASThiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
CDS
FRONTALE
strabag nivel 1
Ubitech
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
BALTIC
viarom
CELCO 2020
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023