Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ANALIZA: 30% din vanzarile de apartamente noi sunt in scop investitional
ANALIZA: 30% din vanzarile de apartamente noi sunt in scop investitional
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 30 Ian 2020 11:48
Peste 30% din cumparatorii de locuinte noi aleg sa achizitioneze apartamente pentru a le inchiria, deoarece randamentul acestora este de 5%-7%, mai bun decat dobanda pe care o ofera bancile pentru depozite. Astfel, se observa o tendinta in crestere pentru achizitia apartamentelor cu acest scop, de a le inchiria.
"O parte dintre cei care cumpara apartamente pentru inchiriere fac credite ipotecare pentru ca ratele lunare sunt chiar mai mici decat chiria pe care o primeste proprietarul. Este o afacere profitabila si fara batai de cap. Practic apartamentul se plateste singur in decursul anilor. Din ce in ce mai multi clienti ne spun ca achizitioneaza pentru cand vor creste copiii si ca, pana atunci, chiria va acoperi rata la banca", a declarat Catalina Urzicana, Sales Manager al ansamblului rezidential Citta by Nusco, pe care il dezvolta in zona Pantelimon din Bucuresti.
Daca in anii trecuti, clientii dezvoltatorilor imobiliari erau preponderent cei care voiau sa cumpere pentru a se muta intr-un ansamblu nou, acum 30% din aceste vanzari sunt apartamente cumparate pentru a le scoate la inchiriere. In urma cu 5 ani, doar 10% din aceste vanzari erau cu scop de investitie. 
"Am observat acest trend pe masura ce construim. Daca la Palladium doar 8% din apartamente erau achizitionate cu scop de investitie, la Hils printre primii cumparatori au fost cei care cumpara cu scop de inchiriere, avand ca principal argument statia de metrou Anghel Saligny, care se afla chiar in mijlocul ansamblului", arata Florin Munteanu, Sales Manager HILS.
O treime dintre cumparatorii ansamblului Loft Green Apartments din Mogosoaia, anuntat ca primul ansamblu rezidential fara costuri de intretinere, au intrezarit oportunitatea de a-si promova apartamentele spre inchiriere fara costuri de intretinere. "Apamentele noastre au fost gandite si pentru a le inchiria, avand pompe de caldura geotermice facturile lunare sunt foarte mici. Proprietarii  platesc doar 35 de lei incalzirea in cea mai friguroasa luna din an, asadar sunt dispusi sa achite ei insisi aceste costuri pentru viitorii chiriasi. Cladirile din LOFT green sunt eficiente energetic, fara pierderi de caldura si au un design exclusivist de tip loft (caramida si beton) care nu necesita o ingrijire deosebita, fiind mai practice si mai durabile in timp", explica Gabriel Focseneanu - manager proiect LOFT green apartaments.
 
Cele mai cautate locuinte pentru investitie sunt garsonierele si apartamentele cu doua camere
In general, cele mai cautate locuinte sunt garsonierele - 50% din vanzarile cu scop de inchiriere, dar si apartamentele cu doua camere, 40%. Restul sunt achizitii pentru apartamente cu 3 sau 4 camere. 
"Garsonierele si apartamentele cu doua camere sunt cele mai accesibile la pret, dar si cele mai cautate pentru inchiriere pentru ca au cel mai mare randament. De exemplu, la o garsoniera intr-un bloc nou chiria poate depasi 400 de euro lunar, daca se afla intr-o zona buna - aproape de mijloacele de transport si de puncte de interes. O astfel de garsoniera ar costa 55.000 de euro cu o rata lunara, la un credit ipotecar pe 20 de ani si un avans de 25%, de 1.400 de lei (aproape 300 de euro)", a mai spus reprezentanta Nusco.
Piata chiriilor a crescut in ultimii zece ani constant, valoarea acestora fiind pe panta ascendenta. La garsonierele din blocurile noi chiriile variaza de la 300 de euro la 500 de euro, iar la un apartament cu doua camere pornesc de la 450 de euro, dar pot depasi 600 de euro lunar. Valoarea chiriilor variaza in functie de amplasamentul ansamblului rezidential, dotari si finisaje. Cele aflate in centru sunt chiar si cu 40% mai scumpe decat cele din cartierele aflate la periferia Bucurestiului.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelACADCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere